Jump to content

Fotografije

Gravel bike

• Molimo uloguj se da bi odgovorio
368 odgovora na ovu temu

#361 BikeGremlin

BikeGremlin
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 8932 posts
  • LocationNovi Sad
  • Bajk:Scott Speedster

Postavljeno 19 June 2024 - 06:23 AM

Dobar dan svima. Potrebno mi je misljenje iskusnijih. Vec godinu dana svakodnevno vozim drumasa do posla i nazad, Beograd, ugl asfalt, mnostvo rupa, prepreka itsl. Kako malo agresivnije i brze vozim desava se da se felne vremenom pocinju da krive - 13ice sa 25c gumama (claris grupa). Shodno tome sam naprecac doneo odluku da se docepam gravela (sire gume - 34ke, jaci ram, bolja oprema grx400). Ono sto me davi je utisak da idem sporije. Najblize opisu je da kad “zaveslam” dva tri kruga drumasem, kao da po inerciji ide “sam, dok u drugoj varijanti moram da pedalam skoro pa konstantno. Obzirom na nedovoljno znanja i iskustva, obracam se za sugestiju - ukoliko bi neka intervencija na gravelu dovela do osetne promene i ukoliko nije iskljucivo moj subjektivni dozivljaj. Inace da bude jasnije - drumas je trek domane al2 (claris,25ice conti gp5000) - gravel trek alr4 (grx400, 34ke wtb). Hvala unapred :)

Meni su se ove gume odlično pokazale za opisanu namenu (prevoz po gradu i okolini vikendom, po lošem asfaltu i ne-blatnjavoj zemlji):

https://www.bike-discount.de/en/continental-grand-prix-urban-35-622-folding-tyre-1

https://www.youtube....rts/L_fJ0oSBGcA

Relja

• 1

bikegremlin-logo-250x80-1.png

#362 Nesoni

Nesoni
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1045 posts

Postavljeno 19 June 2024 - 06:45 AM

Za isti namenu, za gravel bajs, (do posla i nazad, kratke vožnje po gradu), Schwalbe Kojak, isto kao prethodna Reljina preporuka, ćelave su, 35mm širina. Prezadovoljan sam

https://jankovic-com...-hs385-folding/

Sent from my CPH2449 using Tapatalk
  • 1

#363 omega

omega
  • Members
  • 3484 posts

Postavljeno 19 June 2024 - 09:51 AM

Dobar dan svima. Potrebno mi je misljenje iskusnijih. Vec godinu dana svakodnevno vozim drumasa do posla i nazad, Beograd, ugl asfalt, mnostvo rupa, prepreka itsl. Kako malo agresivnije i brze vozim desava se da se felne vremenom pocinju da krive - 13ice sa 25c gumama (claris grupa). Shodno tome sam naprecac doneo odluku da se docepam gravela (sire gume - 34ke, jaci ram, bolja oprema grx400). Ono sto me davi je utisak da idem sporije. Najblize opisu je da kad “zaveslam” dva tri kruga drumasem, kao da po inerciji ide “sam, dok u drugoj varijanti moram da pedalam skoro pa konstantno. Obzirom na nedovoljno znanja i iskustva, obracam se za sugestiju - ukoliko bi neka intervencija na gravelu dovela do osetne promene i ukoliko nije iskljucivo moj subjektivni dozivljaj. Inace da bude jasnije - drumas je trek domane al2 (claris,25ice conti gp5000) - gravel trek alr4 (grx400, 34ke wtb). Hvala unapred :)

Кад кажеш да ,,иде по инерцији сам'' то је потпуно тачно за друмаша и по томе ће се увек разликовати од гравела. Једноставно, лакши је, има такву геометрију и друмске точкове који имају баш ту особину ,,да иду сами'', да се тако изразимо. Гравел ће своје особине боље да покаже на терену - лошијем асфалту, шумским путевима, шљунку, итд,.. - тамо где је друмаш хендикепиран. Лично сам користио Швалбе Коџак на гравел бициклу и био веома задовољан.

• 1

#364 gaggiia

gaggiia
  • Members
  • 3 posts

Postavljeno 19 June 2024 - 10:27 AM

Hvala Vam na odgovorima. Spaljujem gravela onda, a posle i sebe. Mozda i obrnutim redosledom. Obzirom na to da su mi oci iscurele u pokusaju da shvatim kljucne razlike - geometrija ovog konkretno gravela je cak agresivnija, razlika u kilazi cca 1,5kg, ostaje da proverim zadnju nablu. Upravo sam probao sa 25icama sa drumasa i vidim razliku u odnosu na wtb34ke. Dok sam prepakivao gume, slucajno sam primetio da se zadnji tocak drumasa i gravela drugacije rotiraju - kod gravela ima osetne inercije u odnosu na drumasa a razlika u tezini je neznatna. Kod drumasa je neka shimano, kod gravela nema oznake.
  • 0

#365 vidak

vidak
  • Members
  • 4677 posts
  • LocationNovi Beograd

Postavljeno 20 June 2024 - 04:02 AM

Gravel je odličan ako želiš da budeš spor!
Nema brzinu ali zato ima sporinu!
Kad sedneš sa drumaša na gravela imaš osećaj da voziš bajs sa probušenim gumama.

Sent from my SM-A556B using Tapatalk
  • 4

#366 Boris_volimCorbe

Boris_volimCorbe
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1448 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 20 June 2024 - 05:39 AM

Što je brzo to je i kuso! :D
  • 2

#367 gaggiia

gaggiia
  • Members
  • 3 posts

Postavljeno 20 June 2024 - 06:38 AM

Kad sedneš sa drumaša na gravela imaš osećaj da voziš bajs sa probušenim gumama.

Aaa pa to onda iz korena menja stvar!
  • 0

#368 Gadjan

Gadjan
  • Members
  • 4654 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 20 June 2024 - 10:15 AM

Koja si ti kraljina hahah n2:Heristical n2:hahaha n2:drinks

• 0

#369 Milan_Sh

Milan_Sh
  • Members
  • PipPip
  • 65 posts

Postavljeno 20 June 2024 - 11:48 AM

🤣🤣🤣 Legenda je to!
(uvek bio)
  • 0