Gravel bike
Postavljeno 31 May 2020 - 12:33 PM
Postavljeno 31 May 2020 - 01:00 PM
Postavljeno 31 May 2020 - 01:44 PM
Koja je duzina kaveza na zadnjem menjacu? Ja sam uzeo r8000 sa dugim kavezom i slicnu cu situaciju imati kad se bude montiralo, probacu da izbegnem extender ako mogu (sa 42 zupcanikom). Ti si bese extender ovde nabavljao? Ne znam da li ima razlike u kvalitetu izmedju wolf tooth i ovih jeftinijih varijanti koje su po oglasima/aliexpressu.
Ја сам овде узеао екстендер, али мислим да није до њега. Маса, фали му још један милиметар да може да се притегне према точку, као да није довољно издубљено место где се шрафи и бслеже на куку мењача. Не могу прецизно да дефинишем проблем шта ме зеза, можда сам ја у питању, а можда и сам мењач на тако великој касети. Предњи (6703) пропада ми ланац између средње и мале шајбне, а и овако нисам задовољан како то све ради. Рам нема одоле на кућишту патроне вођицу за предњи мењач, него има онај котур на седалној цеви позади, па ме и то нервира. Нисам срећан како се ситуација развија
Postavljeno 31 May 2020 - 02:36 PM
Postavljeno 31 May 2020 - 03:09 PM
Nisi lepo provukao i naspanovao sajlu ili buzir nije lepo legao i nije zategnut.Изгледа да сам се прерано обрадовао завршеним бајсом. Осим неуспешног штеловања, шамараљка почела да зеза. После пар шалтања, не увуче сајлу до краја, то јест не отпусти је како треба. Због тога ни затезање сајле (велика полуга шамараљке) да би предњи мењач променио брзину на највећу шајбну, такође не може да одради посао
FB002888-5DA2-45B6-AA4F-58956F528596.jpeg
Sent from my SM-A705FN using Tapatalk
Postavljeno 31 May 2020 - 03:13 PM
Rasturi taj sklop i oepo podmazi mašću sve to.Зна ли неко да ли ова глупост може да се избегне? Мењач повлачи одоле, а сајла иде одгоре. Wire roller пише на њему, али се точкић унутра баш и не окреће, већ сајла клизи по каналићу...Ако отпустим шраф којим је причвршћен за рам, онда сајла тежи да испадне напоље63792727-3F59-448E-BA58-C8BD8F1A9E47.jpeg
Ako ne uspeš da namestiš da radi, mislim da je taj ram govno i ništa ne valja, prodaj ga meni, ja bih ga rado posedovao ako je u mojoj veličini!!!
Postavljeno 31 May 2020 - 03:17 PM
To što sklizne između je verovatno do toga da si uzeo pogrešnu šajbnu 26 zuba koja izgleda ima neki offset tj mozda nije ravna.Утисци после вишесатног штеловања: Задњи ултегра 6700 не може (бар код мене удара точкић у касету и не може даље) да обухвати касету са 36 зуба без екстендера; за сад не успевам да наштелујем, поготово не да се попне на последњи ланчаник без дужег притиска на шамараљку; слично је и када силази према најмањем ланчанику; код предњег ми се депава да ланац склизне између средњег и малог ланчаника 39 и 26, мада знам да људи возе ту комбинацију
Baš uslikaj situaciju, ja sam imao takvu kombinaciju lančanika na bajsu i radila je bez problema. Doduše pogon je bio iz serije 5600 ali kapiram da nema tu razlike.
Postavljeno 31 May 2020 - 03:46 PM
Нисам сигуран да склизне са мале, него са средње, то ћу поново моћи да пробам поново тек ако средим шамараљку. Мала је Средња је шимано, а мала спешалтисTo što sklizne između je verovatno do toga da si uzeo pogrešnu šajbnu 26 zuba koja izgleda ima neki offset tj mozda nije ravna.
Baš uslikaj situaciju, ja sam imao takvu kombinaciju lančanika na bajsu i radila je bez problema. Doduše pogon je bio iz serije 5600 ali kapiram da nema tu razlike.
Postavljeno 31 May 2020 - 04:24 PM
A da li si probao okrenes malu sajbnu na drugu stranu?Нисам сигуран да склизне са мале, него са средње, то ћу поново моћи да пробам поново тек ако средим шамараљку. Мала је Средња је шимано, а мала спешалтисCAC0D724-1D6B-4DD9-9296-6B13B96733B2.jpeg
D2F2040F-0AC7-499F-9E48-70E34301C07E.jpeg
Postavljeno 31 May 2020 - 05:33 PM
Нисам. Постављена је како треба, натпис је споља. С обе стране има мали испуст, малкице већи са унутрашње. Кад бих је окренуо, била би још ближе раму. Нешто је до мењача, односно до штеловања. Можда је конфигурација кавеза неодговарајућа за 26 зуба. Ланац слети са велике право на малу, а понекад спадне између. Не могу никако да га наместим да пребацује једну по једну. Као да де приликом мењања са велике према средњој, сајла прејако отпусти и прескочи другу брзину. Да имам кола сад бих га отерао у неки сервисA da li si probao okrenes malu sajbnu na drugu stranu?
Postavljeno 31 May 2020 - 05:49 PM
Lose si sproveo sajlu, nije zategnuta kako trebaНисам. Постављена је како треба, натпис је споља. С обе стране има мали испуст, малкице већи са унутрашње. Кад бих је окренуо, била би још ближе раму. Нешто је до мењача, односно до штеловања. Можда је конфигурација кавеза неодговарајућа за 26 зуба. Ланац слети са велике право на малу, а понекад спадне између. Не могу никако да га наместим да пребацује једну по једну. Као да де приликом мењања са велике према средњој, сајла прејако отпусти и прескочи другу брзину. Да имам кола сад бих га отерао у неки сервис
Postavljeno 31 May 2020 - 05:58 PM
Сутра ћу узети нове сајле и променићу их у оба бужира. На који нсчин сам лоше спровео? Сувише кривина бужира или нешто друго? Већ сам га мало скратио. Има понтри стопера сајли на раму за оба мењача, то јест бужир иде од кормана до првог, онда гола сајла испод топ тјуба до другог где има један мали део бужира до трећег, одакле сајла опет наставља гола до ролера па онда тек иде до мењача.Lose si sproveo sajlu, nije zategnuta kako treba
Postavljeno 31 May 2020 - 06:07 PM
Igraj se provalices sam gde je problem, ja mislim da je deo u samaraljci problem, nije legao na mestoСутра ћу узети нове сајле и променићу их у оба бужира. На који нсчин сам лоше спровео? Сувише кривина бужира или нешто друго? Већ сам га мало скратио. Има понтри стопера сајли на раму за оба мењача, то јест бужир иде од кормана до првог, онда гола сајла испод топ тјуба до другог где има један мали део бужира до трећег, одакле сајла опет наставља гола до ролера па онда тек иде до мењача.
Postavljeno 31 May 2020 - 06:18 PM
Jel si probao da provuces drugacije?Можда је и због овакве безвезне путање, али не може другачије пошто мењач вуче одоле. Ако променим рупе на ролеру одакле излази сајла, онда ће да струже о кавез када се закачи на мењач
89D32CD3-67DD-4F3F-BB06-E04A406B43FB.jpeg
Postavljeno 31 May 2020 - 06:44 PM
Нисам. Шраф где се шрафи сајла ба мењач је у смеру од рама, а положај ближе рупе допушта само вертикално да иде сајла. Кад бих је повукао према шрафу, качила би кавез. Баш је видљиво да не може. Али, у праву си, треба и пробати, можда се покаже да ипак може из неког разлога кији ми је можда промакао. Сутра почињем испочеткаJel si probao da provuces drugacije?
Postavljeno 31 May 2020 - 06:47 PM
Могуће, бар сам је врстио у погон па сада ради нормално. Међутим, манифестује се онако како сам описао, или одмах јаким трзајем пребаци на најмању, или спадне између мале и средње. Потрошићу још пар дана на покушавање, а ако не успе, однећу га негде на услужно штеловање. Може бити к да је до знања, то једт до бечег што ми промиче, видећемоIgraj se provalices sam gde je problem, ja mislim da je deo u samaraljci problem, nije legao na mesto
1 članova čita ovu temu
0 članova, 1 gosta, 0 anonimnih korisnika