Razmisljam se izmedju sledeca tri pogona, 46/30 ne nalazim za ~100e koliko sam planirao da izdvojim za pogon, pa shodno tome sam ubacio 48/32 u igru. Budzet je trenutno fleksiblniji iskljucivo da bih pokusao da pokrijem prvobitno planirani 46/30 raspon, iako nisam siguran da mi se isplati ovoliki skok cene za ta 2 zuba manje...
1. FSA SL-K Modular Supercompact - BB386EVO - Carbon
Favorit u svemu sem u ceni - 165mm verzija je 243e + dzabine, znaci glatko 300+. Iako modularan, mislim da je 30T najmanji zupcanik koji moze na ovaj pogon zbog 90mm BCD, pa mi modularnost ne znaci previse - mogu samo vece zupcanike od fabrickih da stavim. Nije lose ako postanem hulk pa mi zatreba vise brzine
2. Praxis Works Zayante Carbon S M30
"Povoljnija" carbon varijanta, 190e. Navodnici jer ovde mora specifican BB (osovina nije iste debljine sa obe strane) i alat za njega (kojeg trenutno nema na bike24, ne znam da li ga serviseri ovde imaju). Tako da, izadje na kraju slicno kao opcija 1, mada jeste najlaksi. Odnos zuba 48/32 sto nije idealno, zupcanici bi trebalo da su najbolji/najtrajniji od ovih sa liste po onome sto sam citao - ispravite me ako gresim.
3. FSA Gossamer Pro Adventure ABS BB386EVO Road
Ako resim da idem na 48/32 ovaj je najpovoljniji koji sam nasao a da je razumne tezine i da nije na cetvrtku.
Nisam siguran koji bottom bracket moze uz ove FSA pogone, jel mogu shimano BB da se kombinuju sa njima? Ram je 68mm road engleski navoj, ako imate predlog recite, gubim se u svim oznakama i standardima za BB.
Od GRX sam skoro pa odustao, ne mogu da porucim za Srbiju jer niko ne salje, od domacih prodavaca nema vajde, bar ovo sto sam probao. White industries isto otpada, nema svega sto mi treba po online prodavnicama sem da jurim na 5 mesta, plus cena od 400+ evra bez dazbina mi nije primamljiva.