Pozdrav drugari,imam jedno pitanje u vezi moje suntour xcm viljuske.Bajs je kupljen prosle godine,vozen veoma blago iskljucivo po drumu,ali primetio sam da kada nisam na bajsu i pritisnem prednju kocnicu,gurnem bajs napred nazad,osetim kretanje u viljusci izmedju stuba i donjeg dela.Citao sam da je to cest problem kod suntour-a,ali opet me uzasno iritira i zanima me da li to moze da se sredi,a ako ne,da li je siguran za voznju,jer planiram da vozim agresivnije ove godine.
Postavljeno 26 January 2017 - 12:34 PM
Ako ces agresivnije da vozis, zaboravi na tu vilu, nabavi neku vazdusnu.Pozdrav drugari,imam jedno pitanje u vezi moje suntour xcm viljuske.Bajs je kupljen prosle godine,vozen veoma blago iskljucivo po drumu,ali primetio sam da kada nisam na bajsu i pritisnem prednju kocnicu,gurnem bajs napred nazad,osetim kretanje u viljusci izmedju stuba i donjeg dela.Citao sam da je to cest problem kod suntour-a,ali opet me uzasno iritira i zanima me da li to moze da se sredi,a ako ne,da li je siguran za voznju,jer planiram da vozim agresivnije ove godine.New-SR-font-b-Suntour-b-font-font-b-XCM-b-font-V3-font-b-100mm.jpg
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
Postavljeno 26 January 2017 - 08:05 PM
Otišli su plastični slideri unutra. Kod mene je isti problem, i ne predstavlja neku veliku opasnost... ali, zbog lufta opruga kači štap iznutra i vremenom sa javlja rđa, koja je više površinska. Te suntour vile XCT, XCM su prilično jednostavne i kao takve ne pružaju visoke performanse, ali kad posmatraš cenu nove vile, kao i delova i jednostavnost održavanja, za pare koje uložiš dobiješ jednostavnu suspenziju koja će te dugo služiti uz minimalno održavanje. Ako već gledaš da za sledeću sezonu kupiš nešto bolje, preskoči toru i gledaj Rebu, daćeš nešto više novca (20-30e), ali ćeš dobiti lakši i bolji amort. Mada je i tora sasvim pristojna suspenzija.
Postavljeno 26 January 2017 - 08:16 PM
Kapiram ja da je moja viljuska low end,neosporivo,samo me je iznerviralo to sto je to "otislo" a nova je,skoro poptuno nova,sto znaci da fabricki nije valjalo.Time predpostavljam da promena slidera/businga nece napraviti razliku,bar ne trajnije resenje.
Postavljeno 26 January 2017 - 10:09 PM
Sent from my x600 using Tapatalk
Postavljeno 26 January 2017 - 11:56 PM
Sent from my LG-D290 using Tapatalk
Postavljeno 27 January 2017 - 01:50 PM
Luft u viljusci je mana svih niskobudzetnih viljuski koji imaju plasticni klizni lezaj (busing, slajder, itd...) Set kliznih lezajeva u PB-u kosta oko 700 kinti, a mana je sto se posle nekog vremena luft ponovo pojavi kao posledica upotrebe, a ponajvise kao posledica sile kocenja. Trik sa nekom prepravkom istih tipa selotejpa ostavlja kao nuspojavu ogrebotine na stapovima koje vremenom (relativno brzo) krenu da rdjaju. Licno sam probao par "trikova" sto na svojim, sto na tudjim vilama, neki su uspeli u smislu da potraju par dana, neki nisu uspeli uopste, naravno igranje dolazi u obzir tek kad imas rezervni set lezajeva.
A u glavi ništa, samo žica drži uši da ne otpadnu.
Postavljeno 27 January 2017 - 02:35 PM
Sent from my LG-D290 using Tapatalk
Postavljeno 27 January 2017 - 02:49 PM
Sa tim sam se susretao, nijedan od semeringa (prasinara) na niskobudzetnim viljuskama ne radi svoj posao 100% vec propustaju necistoce poput prasine, peska itd... kad stap klizi u busingu unosi i ostavlja tu istu abrazivnu necistocu koja pravi ogrebotine.
A u glavi ništa, samo žica drži uši da ne otpadnu.
Postavljeno 27 January 2017 - 04:46 PM
Also tagged with one or more of these keywords: MTB
Oprema i Stil →
MTB - XC →
Pomoć oko izbora MTB biciklaZapočeo neurokrem , 23 Aug 2024 MTB, planinarka, 29in |
|
|
||
Oprema i Stil →
Pomoć pri kupovini →
MTB/gravel za kombinaciju vožnje po asfaltu i kroz šumu, do 400-500 evraZapočeo W__ , 26 Mar 2024 kupovina, pomoc, gravel, mtb |
|
|
||
Biciklizam / Triatlon →
Pimp My Bike →
Upgrade opreme za Aim Cube SLZapočeo ranzo1 , 16 Jul 2023 Mtb, Aim cube sl, 29 |
|
|
||
Oprema i Stil →
Pomoć pri kupovini →
Sedište za MTBZapočeo aleksandar944 , 28 Jun 2023 MTB |
|
|
||
Oprema i Stil →
Pomoć pri kupovini →
Saveti za kupovinu novog MTB-aZapočeo ivanovm , 15 Feb 2023 mtb, nov, novo, 1000e, 1500e i 4 još... |
|
|
2 članova čita ovu temu
0 članova, 2 gosta, 0 anonimnih korisnika