Jump to content

Fotografije

Mrsavljenje

Pocetnik Mrsavljenje Kondicija Ishrana Savet

• Molimo uloguj se da bi odgovorio
102 odgovora na ovu temu

#61 Drvo_Zivota

Drvo_Zivota
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 201 posts

Postavljeno 28 November 2017 - 01:48 PM

Sve se slazem sa tobom. Jedino ne znam koliko neko dugo nije unosio uopste ugljenje hidrate da bi se to videlo na rendgenu ? Ne propadaju organi preko noci.

Ja sam dao vec neke linkove. Savetovao sam proteinsku hranu, koja ipak ima ugljene hidrate i masti. Ova dijeta je veoma rasprostranjena u svetu, ali ne bih nikog da ubedjujem i ovo je moj poslednji post po tom pitanju.

Stavise ovu dijetu najvise i koriste dijabeticari i oboleli od raka, jer prilikom razgradnje organizam trosi prvo lose celije.

Isto tako ne treba dijetu praktikovati mesecima, vec svega nedelju, dve, jer se vec za to vreme uz fizicku aktivnost potrosi salo i izbacuju se maksimalno toksini.

Inace neke medicine ovo i savetuju da se praktikuje u kratkom vremenu upravo jer se cisti organizam, izbacuuu toksini, poboljsava krvna slika (holesterol) itd.

Postoji brdo linkova, ali ne bih se vise oglasavao u vezi ove teme. Koga zanima neka progugla, koga ne zanima neka preskoci.

Uzgred nisam imao u planu da ovo pominjem, ali hajde. Ja imam Hronicnu upalu debelog creva. Neizlecivo je. Nijedna terapija nije dovoljno jaka da nemas bolove i ne ides veoma cesto u WC.

Tako sam uz saglasnost lekara, nutricioniste, kao i gastroenteorologa i poceo da je praktikujem sa vremena na vreme. Hranu sam duze vario, redje isao zna se vec gde i redje imam bolove. Posle 7-15 dana opet jedem normalno neko vreme, dok ne krene d. crevo da mi pravi pakao od zivota, pa opet idem na proteinsku.

Tako vec 5 godina, skoro 6. Krvna slika mi je odlicna, pritisak mi je dobar, mogu bukvalno u kilogram da biram kolik cu kila imati i slicno. Mene je nuzda naterala da je koristim, pa zato i znam koliko je ucinkovita.

No onaj kome se ne zuri, prosto moze da smanji unos hrane. Da ima deficit u kalorijama i nema tu neke nauke. Veliki pozdrav za sve. Drago mi je da smo razmenili misljenja. Pomenute su neke dijete, pa svako neka uzme ono sto mu najvise prija.
  • 0

#62 Tamoinazad

Tamoinazad
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 213 posts

Postavljeno 28 November 2017 - 03:14 PM

Ciklo zakljucaj temu da ne citaju ljudi nebuloze.
Isto su ketoza i ketoacidoza...
Jel ste culi mozda za ketone i mozda da ih jetra proizvodi?
Renrgenski snimak..mrzi me da pisem
Mozda ne znam oko biciklizma neke stvari ali ovo odlicno znam
  • 1

#63 srdjoni

srdjoni
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2433 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 28 November 2017 - 03:33 PM

Drvo_Zivota voli da priča sa ljudima, o raznim temama, i to je ok osobina. Nećemo mu zameriti :)

• 2
Homesick for a place you've never been...

#64 Nije_vazno

Nije_vazno
  • Members
  • PipPip
  • 34 posts

Postavljeno 28 November 2017 - 03:41 PM

Ciklo zakljucaj temu da ne citaju ljudi nebuloze.
Isto su ketoza i ketoacidoza...
Jel ste culi mozda za ketone i mozda da ih jetra proizvodi?
Renrgenski snimak..mrzi me da pisem
Mozda ne znam oko biciklizma neke stvari ali ovo odlicno znam

Pa onda podeli sa nama, nije ni to strasno :)

• 0

#65 Belgarath

Belgarath
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1528 posts
  • LocationVrsac

Postavljeno 28 November 2017 - 03:50 PM

Drvo_Zivota voli da priča sa ljudima, o raznim temama, i to je ok osobina. Nećemo mu zameriti :)

Steta sto nijedna tema nije vezana za bicklizam :D
  • 0

#66 Drvo_Zivota

Drvo_Zivota
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 201 posts

Postavljeno 28 November 2017 - 04:47 PM

Cekajte da mi stigne bajs pocetkom sledece nedelje. Nacitacete se o biciklizmu ☺

Ubo Vidak dobar primerak, samo je daleko 300 km. Al' dovucu ga. E onda ce biti pitanja ☺

Pa sta da pisem o biciklizmu, vise volim da ga vozim, kad me bas nesto zanima, pitam ☺
  • 0

#67 Drvo_Zivota

Drvo_Zivota
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 201 posts

Postavljeno 28 November 2017 - 05:54 PM

Volim da se druzim sa vama ☺ Kad dodje bajs da izbombardujem par topica ☺

Mada, ako vam je za utehu, nestacu sa foruma ☺
  • 0

#68 MI1966

MI1966
  • Members
  • 1883 posts

Postavljeno 29 July 2020 - 01:58 AM

Drugovi & drugarice, kako stojite sa kg?

Ja sam trenutno na oko 70, pola kg gore, pola kg dole.
Visok sam 177,5 cm.

I nikako da skinem ova oko 2 kg koji su mi (mislim) višak.
Taman skinem jedan, pa se ponovo vratim.

2018. sam bio na oko 68-69 kg i nikako ponovo da se vratim na tu težinu.
Glavni krivac, trenutno, je voće, koje mnogo volim i preterujem s njim... :(
  • 0

#69 veljo1981

veljo1981
  • Members
  • 830 posts

Postavljeno 29 July 2020 - 07:09 AM

119,4 jutros pokazalo, pisem kalorije i daje rezultate ekstra. Unosim 2000-2200 dnevno a po aplikaciji budzet je 4500-5000 za ono zdravo mrsavljenje od 0.5kg sedmicno. Skinuo sam nekih 12 kg za mjesec dva i idem do nekih 110, manje od tog ne bih

Poslano sa mog KING_KONG_3 koristeći Tapatalk
  • 0

#70 flocus

flocus
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 709 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 29 July 2020 - 07:11 AM

Eh, da imam tvoj problem (mislim na Miću)
Ja na 87kg sa 178cm
Bio na 83kg do februara.
Mart i april nabacio na 89 (rad od kuće, nisam izlazio skoro uopšte, 0km na biciklu).
Maj i juni skinuo na 85 kg, 350+750km vožnje.
Pre par dana ponovo 87kg. Od 2. jula nisam izlazio do pre par dana, 0km. Počeo ponovo da vozim od vikenda, ali sada ne mogu ni blizu tempo/distancu kao pre mesec dana
Cilj je 80 kg, idealno do kraja septembra, malo realnije do kraja oktobra. Ako ne bude ponovo nekih izolacija ili bolesti, daleko bilo.
  • 0

#71 Smasher

Smasher
  • Members
  • 3314 posts

Postavljeno 29 July 2020 - 10:33 AM

Uf, kilogrami su svakako bolna tema za mnoge od nas. :)

Sto se mene tice, i jesam i nisam zadovoljan svojom kilazom. Na visinu od 183cm sam napakovao 95kg, ali uglavnom misicne mase. Fora je sto sam kao klinac bio uvek mrsunjav iako nisam nikad imao premalo kila. Verovatno imam teske kosti.

Medjutim, sa 18 godina sam poceo da idem u teretanu i tu sam za jedno 2 do 3 godine nabacio oko desetak kila misicne mase. Tu tezinu od oko 90kg sam zadrzao sve dok nisam poceo i noge ozbiljnije da radim, onda sam bio blizu 100. Tu negde u tom periodu sam provalio da bas volim biciklizam, ali sam takodje shvatio da ta dva sveta nikako ne idu zajedno. Onda kada mogu da dizem ozbiljnije tezine, tesko mi je da vozim bajs i obrnuto. Medjutim posle dosta godina treniranja sa tegovima resio sam da prednost dam bajsu. U tome mi je ova Korona svakako pomogla kada su pozatvarali teretane, pa sve i da sam hteo nisam mogao da treniram.

Medjutim volim vezbe snage i vezbe za oblikovanje tela i to mi je podjednaka strast kao i biciklizam, s tim sto kao sto napisah, ne ide to ruku uz ruku. Nastavio sam da vezbam kod kuce sa laksim tegovima, a od nedavno sam provalio i onaj Calisthenics workout koji mi se brutalno svidja. Mislim da je to jedan od retkih nacinja vezbanja tela koje zapravo moze da pomogne poboljsanju performansi na biciklu jer povecava ne samo snagu nego umnogome i eksplozivnost a pogotovo fleksibilnost misica i ekstremno jaca torzo.

Za sada sam na 95 kila, posle dobre voznje ode to i na 93. :) No zadovoljan sam kako izgledam a na usponima, iako ne mogu da kazem da sam brz (daleko od toga), mogu da kazem da mi nije ni blizu tesko kao ranije, pa cak i neretko obilazim bicikliste meni slicne konstitucije. Cilj mi je da izgubim jos nekoliko kila ali samo vode i sala, da ostanu sto suvlji misici, ali to je zapravo ono najteze. Zahteva veliku displinu za stolom i veliku posvecenost pri vezbanju i treningu.

Za kraj, iako volim drumski biciklizam, nikada ne bih voleo da izgledam kao anoreksicar tipa Kris Frum, jer ma koliko to pomoglo da se uzbrdo leti, toliko mi ne lici ni na sta. Nesto tipa Mario Cipollini je po meni idealna visina/tezina/izgled jednog bicikliste.
  • 0

"Jedina prava greška je ona iz koje ne naučimo ništa".   H. Ford

#72 MI1966

MI1966
  • Members
  • 1883 posts

Postavljeno 29 July 2020 - 10:51 AM

Ja sam juna 2017. bio 84 i krenuo sam sa dijetom.
Već u novembru, bio sam oko 72 kg.
Ishrana je 80% važna.

Počeo da vozim tek avgusta 2017.
Bicikliranje pomaže u smislu da možeš slobodnije da jedeš, recimo slatkiše,
ali ako se ne pazi, nema ništa od skidanja kila, pa makar se vozilo po 3000 km mesečno.
  • 2

#73 Belgarath

Belgarath
  • Members
  • 1528 posts
  • LocationVrsac

Postavljeno 29 July 2020 - 10:57 AM

trenutno stanje 1m85cm nadmorske visine i 89kg. Slabije vozim nego inace ali obaveze ne dozvoljavaju. U aprilu prosle godine rekord rekorda imao sam 106kg nisam mogao pertle da zavezem. neki cilj je do 85 i meni dosta.
  • 0

#74 veljo1981

veljo1981
  • Members
  • 830 posts

Postavljeno 29 July 2020 - 11:20 AM

@Smasher
Split trening garant si radio pa se ubijes da ne mozes uz stepenice da se popnes :)

Da si radio full body mogao bi, ja kad uradim trening mogu glat opet sve da ponovim i onda jos da odem sat dva bicikl, mozda i vise al nema se vremena
Za 40 minuta gotov trening, minut izmedju serija, nikakve upale, nista, laganica, rastes pomalo i zdravije, ne moras da mijenjas rutinu... Evo primjer sta se radi danas, dole ispod se ne vidi ali jos po jedna vjezba za biceps i triceps u tri serije kao ovo gore. Mana, ne rastes kao od splita pa ko moze da to podnese preporukaScreenshot_20200729-131023.jpg

• 0

#75 Smasher

Smasher
  • Members
  • 3314 posts

Postavljeno 29 July 2020 - 11:20 AM

@Belgarath

Pre mesec dana mi rece da imas 95. Bogami rekordno si ispustio 6 kila. Koja je tajna tvog uspeha? :D

Inace, kad imamo dosta kila tokom dugog niza godina, nije toliko nemoguce izgubiti par kg. Najteze je zadrzati tu manju kilazu jer se naglim gubitkom telesne mase, celije u organizmu samo prazne, a ne smanjuju. Da bi se smanjile i da bi bilo tesko ponovo se ugojiti se potrebno je jednu te istu kilazu odrzavati duzi niz vremena, minimum godinu dana...
  • 0

#76 Smasher

Smasher
  • Members
  • 3314 posts

Postavljeno 29 July 2020 - 11:34 AM

@Smasher
Split trening garant si radio pa se ubijes da ne mozes uz stepenice da se popnes :)

Da si radio full body mogao bi, ja kad uradim trening mogu glat opet sve da ponovim i onda jos da odem sat dva bicikl, mozda i vise al nema se vremena
Za 40 minuta gotov trening, minut izmedju serija, nikakve upale, nista, laganica, rastes pomalo i zdravije, ne moras da mijenjas rutinu... Evo primjer sta se radi danas, dole ispod se ne vidi ali jos po jedna vjezba za biceps i triceps u tri serije kao ovo gore. Mana, ne rastes kao od splita pa ko moze da to podnese preporukaattachicon.gifScreenshot_20200729-131023.jpg

@Smasher
Za 40 minuta gotov trening, minut izmedju serija, nikakve upale, nista, laganica, rastes pomalo i zdravije, ne moras da mijenjas rutinu... Evo primjer sta se radi danas, dole ispod se ne vidi ali jos po jedna vjezba za biceps i triceps u tri serije kao ovo gore. Mana, ne rastes kao od splita pa ko moze da to podnese preporukaattachicon.gifScreenshot_20200729-131023.jpg

Od kad znam za sebe uvek sam radio split trening. Sad kad bi neko od mene trazio da radim total body to bi bilo kao da trazi da vozim bajs ali sa pomocnim tockicima. Total Body ne samo da je monoton i dosadan, vec je i neefikasan jer koju god grupu misica izabrao kao sekundarnu uvek ce ona da ispasta jer ce usled iscrpljenosti i nedostatka snage u drugom delu treninga manje kvalitetno da se odradi.

Svakako tip treninga na koji polako prelazim sve vise ukljucuje rad sa sopstvenom tezinom a sve manje rad sa tegovima i opterecenjem. Razne varijacije zgibova, propadanja, sklekova kojima se mogu pogoditi razne vrste misica i mozda se ne moze izgraditi pozamasna masa (sto mi nikad nije ni bio cilj) ali se moze dosta podici nivo fizicke snage i spremnosti, ali i povecati fleksibilnost misica a narocito ojacati trbusni zid i torzo sto je dosta vazno pri drzanju tela na biciklu duzi vremenski period.

Ko barem jednom nedeljno odvoza bicikl nekoliko sati u brdima, smatram da nema potrebe da radi noge. Pa i ako ih radi, bolje vezbe sa sopstvenom tezinom tipa cucanj na jednoj nozi (sto nije bas pocetnicka vezba) nego krljati velike tezine na ledja...
  • 0

#77 veljo1981

veljo1981
  • Members
  • 830 posts

Postavljeno 29 July 2020 - 11:42 AM

Neki profesionalci treniraju full body, rijetki doduse ali ih ima. Ja ne osjetim taj gubitak energije sto spominjes. To sam osjecao dok sam trenirao split pa u 3oj ili 4oj vjezbi za jednu grupu ne mogu da uradim koliko sam htio. U ovom sistemu sve ide kako treba, svaka vjezba se uradi kako se zamisli

• 0

#78 Fiery

Fiery
  • Members
  • 2272 posts

Postavljeno 29 July 2020 - 11:47 AM

Ko barem jednom nedeljno odvoza bicikl nekoliko sati u brdima, smatram da nema potrebe da radi noge. Pa i ako ih radi, bolje vezbe sa sopstvenom tezinom tipa cucanj na jednoj nozi (sto nije bas pocetnicka vezba) nego krljati velike tezine na ledja...

Valja i te kako posvetiti pažnju nogama i van vožnje, ne toliko zbog snage koliko zbog koordinacije i prevencije povreda.

• 0

#79 Belgarath

Belgarath
  • Members
  • 1528 posts
  • LocationVrsac

Postavljeno 29 July 2020 - 11:56 AM

@Belgarath
Pre mesec dana mi rece da imas 95. Bogami rekordno si ispustio 6 kila. Koja je tajna tvog uspeha? :D
Inace, kad imamo dosta kila tokom dugog niza godina, nije toliko nemoguce izgubiti par kg. Najteze je zadrzati tu manju kilazu jer se naglim gubitkom telesne mase, celije u organizmu samo prazne, a ne smanjuju. Da bi se smanjile i da bi bilo tesko ponovo se ugojiti se potrebno je jednu te istu kilazu odrzavati duzi niz vremena, minimum godinu dana...

Izbacio sokove, izbacio jelo posle 7h uvece, uveo u minut svaki dan da jedem u isto vreme i bajk minimum jednom nedeljno.
  • 0

#80 MI1966

MI1966
  • Members
  • 1883 posts

Postavljeno 29 July 2020 - 12:32 PM

Meni je najveći problem prilikom gubitka kg bio višak kože. :D

Po telu ajde dobro, ali na licu... :(
Izgledaš starije, a mnogi sa kojima ne komuniciraš, ali ih srećeš povremeno, sigurno misle da si nešto bolestan.

Pa i normalno je kad imaš višak kg da imaš neki višak i po licu, naduje se faca i ne vide se toliki bore. Kad smršaš, bore su izraženije, jbg. :(

*

Ni ja ne bih voleo da sam kao Frum, ali pošto nikad nisam radio neke teške poslove rukama, a ni trenirao, gore nisam baš mnogo razvijen, tako da mi je na 177,5 cm idealna težina oko 68 kg (možda čak i 67). Vidim da na stomaku ima još viška.

Meni je problem što kasno uveče/noću imam opasan apetit. Ceo dan jedem umereno, vozim bajs... a onda noću proradi pantljičara... :D
  • 0

Also tagged with one or more of these keywords: Pocetnik, Mrsavljenje, Kondicija, Ishrana, Savet

0 članova čita ovu temu

0 članova, 0 gosta, 0 anonimnih korisnika