Jump to content

Fotografije

Pomoc pri kupovini - xc ili enduro

• Molimo uloguj se da bi odgovorio
14 odgovora na ovu temu

#1 Christofer

Christofer
  • Members
  • Pip
  • 26 posts

Postavljeno 24 August 2016 - 08:51 AM

Pozdrav svima,

Posle dosta godina ponovo ulazim u svet mtb, podstaknut kako potrebom za rekreacijom tako i zeljom da uvedem i dvogodisnjeg klnca u zajednicku aktivnost. Pre svega moje mere su: 186cm, 85kg, inseam:100cm. Ram je dakle L, mada zbog duzih nogu neki proizvodjaci kazu i xl. Kao sto stoji u naslovu potreban mi je mtb za vise namena. Naime, s klincem bi se vozio malo po gradu i neke lakse ture (sediste bih kacio napred, ne znam da li je to bolja opcija?) tako da je lockout vila (prednje a idealno i zadnja) pozeljna. Sam kad bih isao mozda bi neke malo jace trailove isao, ali to s vremenom, kao sto rekoh nisam bas davno vozio a i onda sam lakse neke staze birao. Dakle xc kaze glava, ali me nekako vuku i allmountain / enduro varijante. Trail bike pretpostavljam da je tacan naziv za ono sto meni treba. To je ono sto me privlaci pa bih verovatno u tom pravcu naginjao u buducnosti. 27.5 tockove gledam za FS, HT mozda 29...da li mi je komotnije zbog visine na 29? Nekako mi se cini da je 27.5 zlatna sredina. Sve sto sam ja vozio su bili 26 tockovi a i to je bilo drugo vreme (pre 10+ godina). E sad, da li takav bajs mogu i po gradu relativno ok da vozim po gradu s klincem? Oko 120mm hoda je ok za trail bike? Puno pitanja pa se unapred izvinjavam, ali sad sam tek malo usao u materiju, pa vidim da ima puno nepoznanica za mene.

Gledam polovne varijante tj skoro nove (2015, 2016..) ili neke donesene test varijnate iz inostranstva. Vidim da je ovde novo preskupo a i nema neki izbor. Budzet,hm...sto manje n2:Heristical .....ali realno od 300 do 800 Eur bih uspeo da se nategnem. Ne bih vise od toga, ipak tek pocinjem i ne bih da bacam pare. Ova gornja granica je ipak ako bas nesto iskrsne kao jako dobra kupovina. Ono sto sam video po oglasima:

XC:

http://www.polovniau...65076/cube-acid

http://www.polovniau...ott-aspect-29er

http://www.polovniau...draulika-201529

http://www.2bike.rs/...ov#.V71a_q3xTh5

http://www.2bike.rs/...-l#.V71bB63xTh5

http://www.2bike.rs/...ep#.V71bj63xTh4

http://www.2bike.rs/...xt#.V71bma3xTh4

sve u svemu gomila ktm ultri 29, cube analog, itd....za te pare a nov, mogu da dobijem giant tallon, cross fusion ili cross rival.  A ako se nategnem novo mogu da dobijem cross euphoria, dok je vec bigfoot preko budzeta. To mi se cini da je zastupljeno manje vise svuda kod nas....

FS:

http://www.2bike.rs/...-3#.V71dza3xTh4

http://www.2bike.rs/...-1#.V71d0K3xTh4

jedan je l a drugi xl ram. Po proizvodjacu mogu i jedan i drugi tj 53 mi je idealno a xl je 54.

Novo fs nema nista u ovoj ceni naravno.

Sta mislite, vredi li se ispruziti za ovaj wild cup 3 ili da se drzim nekog ht jeftinijeg, s obzirom na potrebe?

Hvala unapred.

• 0

#2 vladagm

vladagm
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1444 posts

Postavljeno 24 August 2016 - 09:24 AM

Ufff koliko vidim ti bi bas neki univerzalni bike sto je po meni tesko uklopiti.

Moj savet ti je da odmah iz izbora iskljucis AM/Enduro bicikle za takve neke planove.

Trail bike je najuniverzalniji izbor za off voznju ali opet to nije bike za voznju asfaltnim putevima i grad.

Po meni gledajuci tvoje zelje i ambicije moraces da nadjes neki kompromis i prilagodis uslovima voznje sa detetom.

Mislim da je cak mozda bolja opcija hardtail bike.

Sto se tice Bullsa sasvim koretkan bike i jedno kratko vreme imao sam indentican wild cup 3 iz 2015.

Ovaj sa Epixonom je kao nov jer sam ga video i znam prodavca-ali ovo je varijanta wild cup 1 a ne 3

Ovaj drugi sa Revelationom mislim da nije u fabrickoj opremi sto licno mene odbija.

U orginalnoj izvedbi izgleda ovako full xt-780 i kocnicama deore M-615

Attached Thumbnails

• 20160624_183344.jpg

• 0

#3 Christofer

Christofer
  • Members
  • Pip
  • 26 posts

Postavljeno 24 August 2016 - 09:40 AM

Da, sad vidim da je menjano svasta, od kocnica do menjaca....e sad da li je ova oprema bolja od fabricke ili nije? Sto te odbija menjana oprema, da li to podrazumeva da je teze eksploatisan ili nesto :unsure: ? Nisam ni skontao da je ono wild cup 1. Pa onda i nije bas idealna kupovina, s obzirom da je nov cca 1000 Eur.

Neki xc hardtail se i meni cini kao mozda najbolji izbor, e sad od ovih sti sam nasao ima li nesto sto se izdvaja od ostalih? Meni su svi slicni manje vise, ali opet ja sam laik. Novo pretpostavljam da u tom cenovnom rangu nema nista drugo od onoga sto sam nasao.

• 0

#4 vladagm

vladagm
  • Members
  • 1444 posts

Postavljeno 24 August 2016 - 09:49 AM

Mehanika je nesto slabija od fabricke sto ne znaci da je to nesto sto ga cini mnogo losijim.
Od navedenih harditala licno po meni nista a cene kod pojediica su abnomarlno visoke...
  • 0

#5 Christofer

Christofer
  • Members
  • Pip
  • 26 posts

Postavljeno 24 August 2016 - 09:56 AM

Znaci bulls nije los, ali sve to podrazumeva da je rastavljan i da su delovi originalni verovatno prodati sto mi onda i ne uliva poverenje. Da su delovi bolji onda je mozda to neki sebi sredjivao, ovako....nisam siguran. Ako imas neki preporuku sobodno pisi za XC makar sta da trazim po oglasima....

• 0

#6 niipheus

niipheus
  • Members
  • 904 posts

Postavljeno 24 August 2016 - 11:32 AM

Ovaj Bulls 19" je model iz 2014. i on nije L velicina vec M. Za drugi nisam siguran, ali ako je isto godiste bice da je on L. Tek za 2015. su promenili geometriju pa su 19ice L itd. Gledao sam i sam ovakav WC3 kad se prodavao u delovima (moguce da je to isti taj), pa sam malo istrazio i dosao do ovih podataka.

Takodje mislim da si negde pogresio u merenju duzine nogu, jer mi je neverovatno da covek tvoje visine ima 100 cm unutrasnju duzinu noge. Nije ni bitna toliko stavka, ali ako je stvarno ta duzina nogu, mislim da ti sa sedalnom cevi ispod 21" nemas sta da trazis (mogu naravno sticne od 400, 420 duzine da se stave, ali to nije to i ne lici ni na sta).
  • 0

#7 Christofer

Christofer
  • Members
  • Pip
  • 26 posts

Postavljeno 25 August 2016 - 08:38 AM

Da, cuo sam se sa prodavcem tog Bullsa i on je sastavljan iz delova, znaci sigurno je taj koji spominjes. To mi onda ni ram ne pase, a i taj momenat da je iz delova nije bas idealan.

Da, za inseam si u pravu. Ja sam merio spolja i to do vrha butne kosti (maltene do kuka) jer sam tako naso na par mesta na netu da se inseam meri, ali unutrasnja strana noge do tela je 90 cm.

U svakom slucaju, to je zasad to sto ima na oglasima, ostalo je skuplje / losija oprema / starije. Ako nesto naletite slobodno predlozite.  Ako ja nesto naletim opet pisem ovde da pitam za komentar....

• 0

#8 Christofer

Christofer
  • Members
  • Pip
  • 26 posts

Postavljeno 31 August 2016 - 09:24 PM

A sta mislite o ovom Cube-u:
http://www.2bike.rs/...10#.V8dKD8uxXqA
Da li vredi te pare ili je blizi nekoj nizoj cifri? Nesto drugo ne nalazim a da je ok cenovno. Ima dobrih ht ali su svi preko 600-700 e. To mi je iskreno puno za nesto sto nije ful sus. Onda bih pre dodao nesto sredstava i kupio neki ok fs. Nesto pristojno, naravno ne vrhunsko racunam da moze za nesto preko 800?
  • 0

#9 grbic

grbic
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6665 posts
  • LocationZanzibar

Postavljeno 31 August 2016 - 09:33 PM

Za taj bajs mozes da pitas kolegu Vidak-a njegov je.

• 0

A u glavi ništa, samo žica drži uši da ne otpadnu.

#10 niipheus

niipheus
  • Members
  • 904 posts

Postavljeno 31 August 2016 - 10:23 PM

Evo jos jedan info pa sam zakljucuj. Posto imamo slicnu duzinu nogu (90) i visinu (185), smatram da se donekle mozemo usaglasiti sa velicinom rama. Na mom kjubu od 20" (50 cm), sticna od 350 mm je izvucena do limita, sto ce reci da ja na ovaj Acid ne bih racunao. Takodje kjubova 19ica je vise M-L velicina (ako se ne varam, ali se to moze proveriti duzinom ETT), dok bi 21" bio negde na prelazu L-XL u odnosu na neke druge proizvodjace. Moja preporuka je da gledas ove druge bar po pitanju kjuba, jer bih i sam sada isao na tu velicinu pre nego na 19".

• 0

#11 Christofer

Christofer
  • Members
  • Pip
  • 26 posts

Postavljeno 01 September 2016 - 08:08 AM

Kontaktirao sam na brzinu vec coveka, sve je korektno objasnio. A nisam ni znao da je kolega s foruma :).

@niipheus to je vec koristan info, jer sam istrazivanjem naisao da za neke druge proizvodjace i  moju gradju i visinu isto bolje da gledam 20" -21". Sam Cube kao preporucuje od 19-21", ali ovako kad iz prve ruke dobijem info onda mi to znaci.

Onda bolje da gledam dalje. Moram priznati da je trziste tesko za nekog ko tek ulazi. Novo je slaba ponuda ( svega par ok proizvodjaca a cene katastrofa), a medu prodavcima polovnjaka tek ima svega. Previse prevaranata u svakom smislu, od godista, opreme, stanja....pa sve do toga da lazu za cenu novog istog takvog kako bi opravdali cenu svoju. Sva sreca postoje ovakvi forumi i ljudi koji su spremni da pomognu i van istog ako treba.

Mala digresija i samo jedno od iskustava: Nasam sam fs jedan ok, i pri razgovoru o ceni covek mi kaze koliko trazi i ja mu napomenem da mi je puno da dam maltene 80% cene novog takvog i da ako bude raspolozen da spusti moze da mi se javi da sam zainteresovan, bez pritiska neka razmisli. Iinace je preko 1000 e polovan i 2013to godiste. Tu me je on optuzio prakticno da lazem i da nema taj bicikl za te pare koje sam mu rekao. Prvo sam mu pustio link ka ceni a onda je poceo da laze o deviznom kursu. Prakticno je izmislio kurs evra koji nikad nije postojao i to za 50% je omasio kurs n2:Heristical . E onda kad sam mu pustio xe dnevni kurs...onda je pocelo vredjanje da nisam ja kupac za tu robu, da ima ljudi koji znaju sta je  kvalitet, da onda odem napolje sam da kupim, itd...pritom uopste  mi nije bilo do svadje samo sam konstatovao da sam zainteresovan ali da mi se cini da polovnjaci ne dostizu 80% cena novog ovde. Naravno da se nije izvinio za svoje laganje o ceni i kursu n2:loony .

• 0

#12 saxomofon

saxomofon
  • Members
  • PipPipPip
  • 86 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 01 September 2016 - 09:37 AM

Christofer, on 01 Sept 2016 - 08:08 AM, said:

Mala digresija i samo jedno od iskustava: Nasam sam fs jedan ok, i pri razgovoru o ceni covek mi kaze koliko trazi i ja mu napomenem da mi je puno da dam maltene 80% cene novog takvog i da ako bude raspolozen da spusti moze da mi se javi da sam zainteresovan, bez pritiska neka razmisli. Iinace je preko 1000 e polovan i 2013to godiste. Tu me je on optuzio prakticno da lazem i da nema taj bicikl za te pare koje sam mu rekao. Prvo sam mu pustio link ka ceni a onda je poceo da laze o deviznom kursu. Prakticno je izmislio kurs evra koji nikad nije postojao i to za 50% je omasio kurs n2:Heristical . E onda kad sam mu pustio xe dnevni kurs...onda je pocelo vredjanje da nisam ja kupac za tu robu, da ima ljudi koji znaju sta je  kvalitet, da onda odem napolje sam da kupim, itd...pritom uopste  mi nije bilo do svadje samo sam konstatovao da sam zainteresovan ali da mi se cini da polovnjaci ne dostizu 80% cena novog ovde. Naravno da se nije izvinio za svoje laganje o ceni i kursu n2:loony .

Mislim da bi bilo od koristi da napises i ime/nick prodavca, ukoliko si nasao oglas preko 2bike.rs, kako bi pomogao ostalim kolegama kada budu u potrazi za biciklom (ili necim iz ponude) da znaju sta mogu da ocekuju od doticnog/-e.

• 0

#13 Christofer

Christofer
  • Members
  • Pip
  • 26 posts

Postavljeno 01 September 2016 - 10:32 AM

Mislio sam na kraju potrage da napisem novu temu u odgovarajucem podforumu sa onima koje bih preporucio i pohvalio a i s ovim drugima n2:doh .  Ali mogu i ovde da napisem. U pitanju je Matovic M. (Borivoje). I da jos me napao da sam sigurno neozbijan zato sto sam ga kontaktirao preko poruka prvo a nisam zvao?! Objasnio sam mu da je to zato sto sam mu pisao u toku radnog vremena, a ne znam cime se bavi i da li mu je to jedino zanimanje pa da ne deranziram ako je na poslu - par ljudi koje sam zvao su mi se javili tek popodne n2:read .

• 0

#14 vidak

vidak
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4742 posts
  • LocationNovi Beograd

Postavljeno 01 September 2016 - 06:19 PM

niipheus, on 31 Aug 2016 - 10:23 PM, said:

Evo jos jedan info pa sam zakljucuj. Posto imamo slicnu duzinu nogu (90) i visinu (185), smatram da se donekle mozemo usaglasiti sa velicinom rama. Na mom kjubu od 20" (50 cm), sticna od 350 mm je izvucena do limita, sto ce reci da ja na ovaj Acid ne bih racunao. Takodje kjubova 19ica je vise M-L velicina (ako se ne varam, ali se to moze proveriti duzinom ETT), dok bi 21" bio negde na prelazu L-XL u odnosu na neke druge proizvodjace. Moja preporuka je da gledas ove druge bar po pitanju kjuba, jer bih i sam sada isao na tu velicinu pre nego na 19".

Sto se ovog mog Acida tice imam i ram Cube LTD 21" je velicina, takođe crne boje u mint stanju i moze da se komplet prepakuje i na njega sve sa Acida tako da ako treba veci ram nije problem postoji i ta opcija!

Sent from my SM-G900F using Tapatalk
  • 0

#15 Christofer

Christofer
  • Members
  • Pip
  • 26 posts

Postavljeno 07 September 2016 - 01:35 PM

Konacno se zavrsila potraga za biciklom. n2:gitara .

realno sam sagledao potrebe i ipak je fs meni za sada nepotreban. Premalo vremena cu biti na terenu koji zahteva oba amortizara da bi opravdao investiciju. Tako da je na kraju pao 29" ht Trekov. Malo je falilo da bude i KTM 1964, ali mi je otisao ispred nosa, mozda je na kraju tako i bolje. Ovaj bi trebalo da ima malo bolju mehaniku. Jedino nema lockout na volanu, ali nisam jos takav trkac da ne mogu da i to prebolim n2:cool2 . U svemu ovome mi je pomogao i kolega @vladagm od koga sam i na kraju uzeo Trek X Caliber Gary Fisher. Evo slika koju imam, nista posebno  ali cisto da se vidi ;), a hvala svima na pomoci n2:redbull . image_0_02_01_0fe24be0da1b0fd3f57cf8d4ee

• 0

0 članova čita ovu temu

0 članova, 0 gosta, 0 anonimnih korisnika