Zakon ne u smislu da će te neko zaustaviti i kazniti već da je to neko (nismo mi) napisao iz bezbednosnih razloga.
A u smislu zakona (kad ga već pominjemo) može da bude otežavajuća okolnost za ne daj Bože nekog neželjenog događaja. Ali svejedno to neka ostane marginalno pitanje, prosto stari sam drumski vozač pa se uplašim kad god vidim nekog (početnika) sa obe slušalice na putu (drumu) pa rekoh da napomenem ako je u pitanju manje iskusan kolega/nica pa ko kako hoće
To da, u gustom saobraćaju ne čuje se dovoljno muzika ali mi sa drumašima izbegavamo takva mesta već više volimo otvoren put.
Verovao ili ne, kada god sam želeo kao da slušam neku muziku negde na otvorenom drumu kroz prirodu uvek sam ugasio...pogotovu s proleća ono kad je tek sezona pa ti se voziiiiiii...a čak više sam slušao radio i to 202, BG1/2/3 nego muziku.
Da se vratim na sprejeve. Iskustva kažu teflonski brzo ispari. OK, ništa novo, sve ima svoje prednosti i mane.
Kako najmanje skuplaju prašinu (jel tako?) da li su idelani za podmazivanje opruga menjača i klešta kod drumaša? Opruge sam uvek podmazivao s wd-40 ali vrv je PTFE još bolje?
Тек данас сам погледао боцу тефлона и у питању је количина од 500мл, а не 750мл како сам написао и био убеђен да је количина. Извињавам се на грешци.
Opušteno
Hvala svima za odgovore oko petroleja i onog spreja sa linka.