Naravno iggy.
Sad sam pronašao katalog i taj sprej je bio 249 dinara 200ml, možda ga još ima po radnjama, umeju u Lidlu da ostave te boce duže vreme po rafovima.
Ali malo sam guglao pa došao do saznanja da sprejevi za motore i bicikle, nikako nisu kompatibilni, jer se na motorima lanac greje pa je potrebno narodski rečeno da mazivo bude gušće pa se prilikom zagrejavanja...a analogno tome, kod bajka to ne bi trebalo da odgovara. Posebno ističu za Lidl X-ring, a to je pre svega lanac za motor. Možda ga onda zbog toga treba izbegavati. OK, glogi piše da ga je kupio, verovatno i premazao i moguće da vrši posao, ili je moguće da iako piše da je za motore pogodoan, da će za iste da bude slabog kvaliteta a da će za bajkove biti ok. Možda bajkeri kažu, beži od toga ne valja ništa, ne za motor, ali ima gde može da posluži Ništa dok se ne proba. (Hvala ti trista_cuda na komentu, dok sam pisao moj, ti si napisao, pa zbog toga moj komentar nije "kompatibilan" sa tvojim, odlično iskustvo si nam preneo).
Kako god, ovde smo saznali da mogu dobri teflon sprejevi da se nađu za relativno manje novce, pa gledajte to nabaviti.
Koristim ulje za automobilske motore, i lanac ga prihvata odlično, samo da se sipa malo, ne mnogo, već onoliko koliko da podmaže lanac. Sve preko ima da navata najverovatnije boga oca na lanac.
Ali naravno, gledam da pređem na neki sprej. Sećam se da sam se davno "naljutio" na te sprejeve, jer odvezem desetak dana pa jovo-nanovo...pa kad sam istrošio a ulje bilo pri ruci, rekoh sprej mi ne treba. Sad bih opet malo elegantniju varijantu, sprej
Kada čistite lanac petrolejom ili Faminom, čime se ispere posle to sredstvo vodom ili mora sapunica?