Izbegavati ženske poslove pod broj 1, jer džabe ti ako izlečiš leđa a postaneš šonja.Dok cekam skener, sta sam uradio kao mini updejt. Smanjio sam sedenje u fotelji. I dalje me ledja bole, da. Vratio sam se onime sto sam nekad radio. A to je :
1. Sklekovi u serijama od 30 komada po seriji. 3-4x dnevno. Noge rasirene.
2. Plank : 5x dnevno plank od 30-40 sekundi, moze i duze, a ne mora.
3. Iskoraci : 10 iskoraka po nozi
4. Lezim i dizem obe noge uvis, pa blizu dna i tako ukrug 20x na 2x na dan.
5. Voznja bicikla ali kao sprint. Ne sedim i ne vozim duge ture, vec sprint, odmor, spora voznja, sprint stojecki (kad stignem)
6. Igranje sa decom. Glumeci budalu (sto inace jesam) i svojom i sa bratovom, prosto razgiba telo.
7. Deluje nelogicno jer mi smeta, i radim cucnjeve.
I 8. I najefikasnije : To sam poslusao kao savet okacim se o sipku i visim drzeci se rukama. Ovo bas prija.
Planovi :
- upis na zimski bazen, posto se zna koliko je plivanje delotvorno za sve misice, a nekad sam bio plivac i ronilac na dah. Iako sam mnogo stariji mogu bar da plivam, nece skoditi
- uveo sam rezim setnje : U pocetku mi je noga trnula sad ne, setam oko 10 km, stavim slusalice i radim brz hod
- rad po kuci i pomoc zeni : Uzmem usisivac, usisam. Uzmem dzoger, dzogerisem, radim razne stvari da ne mislim na bol.
Rezultati : Bol nije prestao, znam da nesto ne valja, ali i pored bolova stojecki mogu da se sagnem i vezem pertle, mogu da ignorisem bol, jer je osecaj da je oko te tacke sve jace. Kao fa su mi jaci misici, jer jedno vreme sam se bas opustio, kao da mi 60 a za par dana punim 39. Nemam probleme sa dropovima, sa saginjanjem, sa ispruzivanjem.
Zakljucak : Izbegavati sedenje na stolici duze vreme. Kad odradim skener bice ili nervi ili neki disk, bol postoji, ali sam daleko funkcionalniji nego sto sam bio. Iskrena licna iskustva.
Sent from my M2101K9G using Tapatalk