Utisci, sugestije, kritike, ...
Postavljeno 02 November 2011 - 04:38 PM
Postavljeno 02 November 2011 - 04:43 PM
A što i spominjete obrisane postove ako ih niste videli/pročitali?
Ја сам их конкретно поменуо јер сам видео у овој теми овај пост:
viewtopic.php?f=4&t=6&st=0&sk=t&sd=a&start=120#p101404
па сам био малко јер нисам нигде видео да ЛепаХелена било кога вређа или пише глупости које су се појединцима толерисале на форуму...
Postavljeno 02 November 2011 - 05:20 PM
Ciklo je objasnio svoje pravo i mišljenje povodom menjanja nickova, nije niko pokušao da "uguši mini revoluciju ugnjetenih". LepaHelena je postovala sa ubeđenjem da postoje protekcije, Pri3rak je tvrdio da postoje klanovi i "gazdini drugari".
Povodom otvaranja novih tema za kupovinu bajsa - ja sam svoj kupila samo na osnovu znanja stečenog silnim čitanjem tema. Možda ne bi bilo loše na naslovnicu staviti poruku za novajlije - da čitaju i da se ne iznenade ako im se odgovori na već više puta odgovorena pitanja.
Tomorrow, never.
Postavljeno 02 November 2011 - 05:42 PM
Nece biti da je tako.Njen post je bio ispred mojih, tj. postovala je pre mene, a ja sam se nadovezao.Brisanjem mojih postova, njen prvi post u kome je iznela problem i pitanje ni na koji nacin ne bi visio u vazduhuKoliko sam ja razumela, u kantu su odleteli Pri3rakovi postovi, a Helenini kao kolateralna šteta, tj. samo zato da ne vise u vazduhu jer nedostaju Pri3rakove replike da stvore celinu.
E jeste, tvrdio sam to, i verovatno pogresio.Naime nije mi bilo izgledno da se na forumu desava silent moderacija bez njegovog znanja, a izgleda da je bilo tako.Kada se uzme u obzir da se to desavalo i pre nego sto je Vigilante entuzijasta postao moderator, pa se moze postaviti pitanje ko je tada brisao, i da li su mozda privilegovani nalozi (bezbednosno) kompromitovaniPri3rak je tvrdio da postoje klanovi i "gazdini drugari".
Postavljeno 02 November 2011 - 05:42 PM
Ciklo hvala za odlican forum.
Kupujem jedan xtr paralelogram u ocuvanom stanju(bez lufta)!
Postavljeno 02 November 2011 - 06:01 PM
Elem, mislim da je OK da se obrazloži zašto se post briše, ali bi i mi mogli manje da spamujemo...
256km u 2011.
1592km u 2010.
1987km u 2009.
Postavljeno 02 November 2011 - 06:13 PM
Postavljeno 02 November 2011 - 06:21 PM
i stvari polako dovoditi u red.
a za obrisane postove imate pp pa se žalite modu, a ne da se forum truje prepucavanjima i uvredama. na malo ozbiljnijem forumu za ovo se dobija trajna banana.
P.S. ovo ovde je smejurija, forum liči na pijacu.
Postavljeno 02 November 2011 - 06:42 PM
Evo mogao si da nahranis svoju sujetu, obrises moje postove, ali i odgovoris Heleni umesto da brises i njene.Ali to se nije desilo.Zasto?
Jer je ceo taj deo rasprave bio uzaludno cmizdrenje a dobro je poznato da se ti hraniš takvim stvarima - već plačeš za svoja tri posta kao da ti ne daju da spavaš u istražnom zatvoru, pomisliće neko ko je nov na forumu da si ugrožen. Pošto si domaći trol na ovom forumu, cenim da ti treba uskraćivati hranu ili ti je vaditi iz usta. Što se tiče tvojih korisnih postova, ima ih i to poštujem i ne pada mi na pamet da se mešam u to. Inače se u poslednjih godinu i po dana desilo da šljakam pa imam malo manje vremena za lucidiranje.
Postavljeno 02 November 2011 - 06:48 PM
Jedna od lepih osobina foruma jeste sloboda govora, naime ne mozes otvoriti temu, pa ako krene tebi nezeljenim tokom kukumavciti kako je promasila smisao.Malo je bzv neispunjenje sopstvenih ocekivanja proglasavati za tezak greh onoga ko te je "minirao", dok paralelno branis ljude koji su vec pomenuti sa svim svojim bujnim ociglednim i visestruko dokazanim negativnim osobinma i ponasanjem samo zato sto imate zajednickog "neprijatelja".Jbg to nije bas malo detinjasto ...
Postavljeno 02 November 2011 - 10:06 PM
Slozicemo da se da nemamo svi isto misljenje. Jasno kao dan i tacka. Da ne trosimo vreme i kilobajte. Ionako se ja pitam na kraju, sto ne znaci da cu da se izivljavam, sto niti zelim niti sam ikada radio. I dalje sam tu da pomognem koliko mogu.
Svi su dobrodosli da ucestvuju u diskusijama ali isto tako niko nije primoran da ostane na forumu.
Pile je sigurno bio necija za'ebancija i toga je vecina svesna. Jeste dobio kafance ali smo se i dobro smejali.
Gary, mogao sam treci dan da ga najurim. Nisam. Ovo je bio prvi slucaj na forumu kada se ban pojavio kao opcija. Do tada niko nije bio banovan, nadao sam se da ce tako i ostati. Poslao sam mu brdo poruka pokusavajuci da ga urazumim. Dolazio je i na voznje. Ko ga je upoznao zna da je uzivo miran i skroz na mestu. Nisu mi bili jasni njegovi ispadi na forumu te sam zbog toga hteo da mu pomognem da se uklopi u drustvo jer je na drugim mestima odmah izbacen. Na kraju jeste banovan na odredjeno vreme jer uprkos silnim porukama nije uspeo potpuno da se suzdrzi povremenih online izliva besa. Neka kaze ko sta hoce ali mislim da je naucio ponesto iz svega ovoga.
Decko iz Crne Gore je banovan nakon pet poruka. Razlog je bio sto je u tih pet poruka uspeo da prozove i iznervira pola populacije foruma. U tom trenutku nisam imao volje a ni vremena da se bavim njegovim prevaspitavanjem.
Izmena korisnickog imena: pogleajte moju poruku iznad.
Ovaj forum jeste malo haotican. No, to nam je zastitni znak I pored suma, koji je normalan za svaki veci forum, ima i dosta ljudi koji ce da pomognu drugima i svaka vam cast na tome.
Kao sto rekoh svaka dalja diskusija je suvisna. Ako imate nesto jedni protiv drugih, koristite privatne poruke, nadjite se na pivu, na voznji, ili se iskulirajte.
Postavljeno 03 November 2011 - 09:58 PM
Zašto, pobogu, limit od tri citata?
Sad sam se smorio k'o drvo, kucam 20 minuta odgovor onom miražisti i sad ću da povučem vodu za tim...
Postavljeno 04 November 2011 - 03:06 PM
Gledam poslednjih par stranica ove teme, pa mi smešno - meni većim delom izgleda ovako:
"Ovaj post je napisao pri3rak i trenutno je na vašoj listi za ignorisanje. Prikaži ovaj post."
Ustvari, kad malo bolje razmislim, puno tema na forumu mi u poslednjih godinu. godinu i po dana izgleda tako
Dakle moj utisak je da je ovo jedna jako korisna opcija na forumu .
Postavljeno 10 November 2011 - 10:18 AM
Kupovina obuce za nastojeci period. ima ocigledno promasen naziv, a nema smisla da se ne spoji sa vec postojecom temom Ide zima....
A mozda ne bi bilo lose da se teme Koji je ovo powerlink? i Koja spojnica? spoje u jednu o spojnicama, malo je bzv za svaku spojnicu otvarati po temu ...
Postavljeno 10 November 2011 - 01:43 PM
A mozda ne bi bilo lose da se teme ...
Predložio sam da se (pretrpani) tehnički delovi foruma debelo očiste - da se naprave sticky teme, izbrišu svi oni 'jel bolji ovaj za 120 ili onaj za 130' i 'koji za 200' i slični postovi (pogotovo oni stari nekoliko godina) i uopšte zavede preglednost (pa da se onda dobije dobar izgovor za ignorisanje i brisanje stote 'koja je razlika između XT i Acera' teme) ... ali nešto mi se ne čini da je stigao na dnevni red.
Postavljeno 10 November 2011 - 03:15 PM
Dok se po tom pitanju ne sloze kockice treba makar trenutno sprecavati multipliciranje identicnih tema i voditi racuna o smislenosti naslova.Kako za slucaj da su u pitanju obicni laspsusi i greske poput kupovina obuce a prica se o odeci, pa do poboljsavanja pretrazivosti foruma te npr umesto ide zima staviti zimska oprema ...
Postavljeno 10 November 2011 - 03:49 PM
napraviti arhiva foruma i skloniti to iz aktivnog dela.
E, dobro me seti - i ovo sam pominjao, samo se više ne sećam 'el u PM ili u nekoj temi il' sebi u glavi... Mislio sam otprilike da se sve što trenutno nije aktivno zaključa i prebaci u arhivu (gde može natenane da se čisti - čak i duže korisne teme imaju podosta balasta koji odmaže traženju korisnih informacija) a da se na redovnim podforumima krene nanovo, pa šta je aktuelno, da se piše a šta nije - fwd na pretragu arhive.
To ne bi moglo odjednom ali bi se uz malo angažovanja moglo skrckati za mesec, mesec i po.
Postavljeno 10 November 2011 - 04:08 PM
Ne valja bas tako, zato sto bi previse toga odjednom otislo u arhivu.Ovo je i dalje mali forum koji nema bas veliki broj aktivnih tema, ali to ne znaci da nema aktuelnih i sirem krugu trenutno vaznih tema u kojima se sada ne pise.Mislio sam otprilike da se sve što trenutno nije aktivno zaključa i prebaci u arhivu
Arhiviranje se radi po nekom vrmenskom kriterijumu, obicno se uzme sve cemu je poslednji post stariji od godinu ili dve dana.Nakon sto se to uradi nije lose sloziti arhivu po godinama, pa onda lagano cistiti od suma i beskorisnih stvari ...
Isto tako treba brze reagovati na otvaranje prezvakanih tema.Ne treba ocekivati od svakog pojedinca solidan user level it skill, vec uputiti ga na mesto gde postoji informacija koju trazi, konkretno pm sa objasnjenjem i obavestenjem, tema u trash, a post u aktivnu temu (eventualno sa mod primedbom) ...
1 članova čita ovu temu
0 članova, 1 gosta, 0 anonimnih korisnika