Utisci, sugestije, kritike, ...
Postavljeno 02 October 2009 - 10:46 PM
Postavljeno 13 October 2009 - 03:01 PM
Evo jedno zapazanje i od mene...
Mozda nije lose, ako je moguce, da se napravi tako da se linkovi otvaraju u novom prozoru, da ne moram stalno da klikam back...
...
Pozdrav,
Mikan.
"Open in new tab", ili klik skrol tockicem, bar je tako kod mene u Firefoxu. Nadam se da ce i tebi raditi posao
256km u 2011.
1592km u 2010.
1987km u 2009.
Postavljeno 24 October 2009 - 04:00 PM
...
Sta ces... mator covek......
Postavljeno 03 November 2009 - 01:05 PM
=D> =D> =D> =D> =D>Mozda ipak treba da se razmisli o otvaranju linkova u posebnom prozoru kad se normalno klikne... jer dok ja kliknem srednji... desni... ode link na istoj stranici, zato... ako nije problem, a mislim da nije jer ima puno foruma gde je tako... automatski...
...
Sta ces... mator covek......
I ja sam za!
Postavljeno 03 November 2009 - 04:25 PM
Ne želim da pametujem i protivim se većini, već da ukažem na to da postoji razlog zašto je tako odrađeno. Srednji taster je postao podjednako bitan kao što su levi i desni i treba ga koristiti.
Da li će se linkovi otvarati automatski u novom prozoru ili ne meni lično nije bitno te ako to većina želi nije problem odradiće se.
Postaviću primer kako ja surfujem ovim forumom, možda nekom bude od koristi.
Kada udjem na glavnu stranicu foruma prvo što kliknem je "Pogledaj nove poruke" što izbaci listing tema sa novim porukama. Redom prođem kroz celu listu i klikcem srednjim tasterom miša na malu belu slicicu pored naziva usera koji je napisao poslednju poruku. Rezultat je da se teme sa novim porukama pozadinski otvaraju u novim tabovima. Onda krenem i čitam tab po tab i zatvaram pročitane. Ukoliko u sred teksta postoji neki link, otvaram ga srednjim tasterom misa u novom tabu, ukoliko je taj link na kraju teme otvorim ga ili u istom prozoru ili u novom tabu, zavisno od toga da li tu stranu hocu da pogledam odmah ili posto prodjem i ostale prethodno otvorene tabove (nove teme)..
Browseri sa tabovima i mogucnost pozadinskog otvaranja linka (trenutni tab ostaje aktivan nakon klika) pravo su otkrovenje za efikasno krstarenje internetom.
Postavljeno 03 November 2009 - 05:18 PM
Ne bi bilo praktično da se automatski otvara ni novi tab, a kamo li novi prozor, ko će se mlatiti sa gomilom prozora posle. Ponekad bude i po 20-ak novih postova, svi u različitim temama, pa ko će da pohvata to na taj način... ja bi digao ruke od čitanja tada.
Postavljeno 03 November 2009 - 06:10 PM
Postavljeno 04 November 2009 - 07:08 AM
Za nas "matore" navikavanje na nove špecije nije tako brzo... Levi taster je nesto što se "automatski" klikće. Za srednji treba misliti
Kada sam bio klinac, nisam shvatao zasto moj cale nece da upgrade-uje na novu verziju Windowsa ("ne diraj, to sve lepo radi"). 15-20 godina kasnije ga sasvim razumem.
Ako je izvodljivo, "nama" bi to malo olaksalo surfovanje po forumu, a ako ne, prezivecemo, kao i do sada (moracemo da mislimo i o ne bitnim stvarima)...
Postavljeno 25 September 2010 - 06:40 AM
Postavljeno 15 May 2011 - 04:39 PM
Tako stoji dok je ne otvori taj kome je poslata.Ljudi, objasnite mi ovo za privatne poruke, probao sam da pošaljem jednu i ona mi stoji u folderu "za slanje", a nigde ne vidim šta da stisnem da je i pošalje :S
Postavljeno 19 September 2011 - 12:19 PM
Ciklo, ulogovao sam se, caka je bila u e-mail-u. Onaj koji mi je bio za logovanje mi nije vise aktivan, pa je to napravilo problem. Sada je sve ok
"The bicycle has a soul. If you succeed to love it, it will give you emotions that you will never forget."
Polar matrix - 14400km; Gary Fisher - 28983km; Wilier - ...in progress...
0 članova čita ovu temu
0 članova, 0 gosta, 0 anonimnih korisnika