I ja sam to isto pitao pre jedno par meseci i dadoše mi odgovor "A zašto mora da stoji cena" ? I meni se čini savršeno logično da kad nešto prodaješ da staviš bar okvirno neku cenu...
Probaj zamisliti: tako kako je tebi logično da stoji cena. Potpuno isto tako je nekim ljudima logično da ne stoji cena.
To je jedan od načina prodaje.
Ne sumnjam da bi tebi bilo lakše da svuge stoje cene. Meni bi isto bilo još lakše da su sve cene upola.
Ali nisu svi ljudi isti.
Postoji filter u pretrazi za cenu od-do, tako da možeš isfiltrirati oglase bez cene vrlo lako.
Ja preskačem oglase bez cene čak i ako postoji šansa da mi tako promakne "super ponuda, samo kad bih nazvao i pitao."
Ali ne bih nikog zbog toga terao da radi nešto što u principu nije obavezno i stvar je ličnog izbora. Kako ko voli raditi posao.
Drugi aspekat ovoga je čisto tehničke prirode. Čak i da se stavi filter za obavezno unošenje cene, ljudi mogu staviti jedan dinar.
Verovatno je tehnički moguće postaviti minimalnu cenu za bicikl, a drugačiju minimalnu cenu za delove & sitnice, ali opet će ljudi moći stavljati cenu od tipa 1000 din. za skup odličan bajs sa jasnom implikacijom (ako to ne stave i eksplicitno u opisu) da treba nazvati.
Tehnički je moguće prijavljivati takve oglase, ali to traži da ljudi to prijavljuju i da neko troši vreme za pregledanje i administriranje.
Po meni je puno smislenije jednostavno pustiti ljude da rade kako misle da je najbolje, dok god to nekog drugog nedvosmisleno ne ugrožava - a mislim da u ovom slučaju nema govora o tome.