Definitivno je do tapatalka, kolega sa foruma mi je poslao neku pro verziju tapatalka 6.5. (B&W belo crna) i na njemu otvaram sve linkove normalno i sve radi savrseno.thx, provericu opet sa Tapatalkom
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
Postavljeno 13 November 2017 - 11:07 AM
Poslednja verzija 7.1.6 je kod mene instalirana 19. Oktobra i od tada nije bilo update-ova, a ti si napisao 25. oktobra da si ih kontaktirao i da ce ispraviti. Znaci jos uvek ne radi, a poslednji update je bio 19 oktobra a to znaci da treba sacekati novi update i dati im vremena, jer nisu nista novo izbacili od kada si im pisao tj. kontaktirao.thx, provericu opet sa Tapatalkom
Postavljeno 13 November 2017 - 04:45 PM
Mislim da polja treba da ostanu opciona, ali da bi moglo da se resi dodatnim nizom ekrana koji se pojavljuju tokom postavljanja oglasa ili nakon inicijalnog postavljanja, a koji bi objasnili korisniku zasto je bolje uneti sva polja, kao i mali opis sta je neko polje i kako izmeriti/dobiti taj podatak.
Tipa kako izmeriti ram, kako prepoznati koji tip kocnica, i sl. Doprinelo bi detaljnijem opisu oglasa, a bilo bi i edukativno.
Dobro, a dal ces ti uraditi nesto povodom toga?
Svakako treba ponuditi opcije pa ko hoce neka ih preskace.
Znaci neko idiot proof resenje sa pitanjima i padajucim menijima:
-tip bicikla (cim izabere tip neka polja se vec popune sama)
-materijal rama
-vrsta kormana
-broj lancanika pozadi
-broj lancanika napred
-amortizer prednji(da - ne)
Itd... znaci da treba da budes kreten da to sve ispreskaces
Postavljeno 13 November 2017 - 06:58 PM
Dobro, a dal ces ti uraditi nesto povodom toga?
Svakako treba ponuditi opcije pa ko hoce neka ih preskace.
Znaci neko idiot proof resenje sa pitanjima i padajucim menijima:
-tip bicikla (cim izabere tip neka polja se vec popune sama)
-materijal rama
-vrsta kormana
-broj lancanika pozadi
-broj lancanika napred
-amortizer prednji(da - ne)
Itd... znaci da treba da budes kreten da to sve ispreskaces
Kako to tačno misliš? Na primer: koja polja bi se popunila sama ako izabereš "Treking" i kojim vrednostima?
Postavljeno 13 November 2017 - 07:50 PM
Evo ja evo ja!
Alu ram
Tockovi 28''
Prednja suspenzija
Ravan korman
Siguran sam da ima jos...
Kako bi se time eliminisao (umanjio) broj (i procenat) pogrešno unetih opisa?
Komšija Sima dobije bajs koji mu se ne sviđa i prodaje ga. Nekako skonta da je to Treking (ako i to dobro prokljuvi), a za ovo ostalo nema pojma.
Šta bi se time dobilo u odnosu na neispunjena polja?
Postavljeno 13 November 2017 - 08:12 PM
Smanjio bi se broj bicikala bez opisa, i generalno bi se povecao broj opisa koje izlistani bicikli imaju. To bi bilo dobro, zar ne?
Kontraproduktivno ako su opisi pogrešni.
Ovako kako je sada- kada uključiš filtere, dobiješ samo one koji znaju šta je šta i hoće da se iscimaju da to napišu. Ostale nemaš - to je tačno.
Sa obaveznim tim poljima, još po "defaultu" ispunjenim, korištenjem filtera bi dobio gomilu đubreta. Popunjenost svih opisnih polja ne može biti samo po sebi cilj - to bi se postiglo, ali kakva je korist od toga ako nije tačno?
Postavljeno 13 November 2017 - 08:19 PM
Postavljeno 13 November 2017 - 08:49 PM
Apsolutno sam siguran da bi pozitivnih posledica bilo neuporedivo vise nego negativnih.
Ko bi prodavao treking koji nema nesto od onoga sto sam naveo? Pod jedan niko, a pod dva neki zaludjenik koji ga je takvog napravio, a koji bi umeo da promeni sta je neophodno. Treca opcija je "moja baba", ali takav slucaj bi bio vrlo redak.
Da se razumemo, ja ne tvrdim da bi svi filteri trebalo da budu obavezni, samo oni za koje je lako naci default vrednost.
Taj sistem podrazumeva određene stvari koje nisu sigurne:
1. Da prodavac dobro odredi kategoriju bicikla (trenutno postoji City/Touring, ali ne bi bio problem da se napravi Treking, Hibrid, Drumski...).
2. Da bajs koji prodaje ima opremu koja je po defaultu (ili da prodavac hoće i zna da unese sve ispravno).
Mislim, treking bajs sa krutom vilom, kao i onaj sa čeličnim ramom će upasti u pretragu, ako prodavac ne obrati pažnju. Nisi suzio pretragu filterom. Bajsevi "nemarnih" prodavaca neće biti eliminisani filterom (kao što je sada slučaj, ostaju pod "ostalo"), već će upasti pod filtrirane rezultate.
Kakvu prednost ima ovakav sistem (po pitanju tačnosti upita) u odnosu na ostavljanje opcionih polja (da nisu obavezna, ali da se mogu uneti)?
Postavljeno 13 November 2017 - 09:03 PM
Prednost je ta sto bi bilo mnogo vise slucajeva gde bi default vrednosti bile tacne nego slucajeva o kojima ti pricas. Naravno, ovo je samo moje ubedjenje, koje je trenutno tacno koliko i svacije i svakakvo drugo, ali sam poprilicno siguran da sam u pravu. Ali mozda i nisam, je l... ali jesam
Tacno je da je "tip bicikla" prvi problem, i jedan od najvecih, jer retko ko od ljudi koji voze bicikl zna da kaze ista osim da li vozi MTB ili "trkacki bicikl". Zato bi, teoretski, bilo fino kada bi u startu postojao neki opis, ili slike, ili par kratkih pitanja, a sto bi omogucilo prodavcu da ipak, sa koliko toliko sigurnosti, unese tacan tip bicikla. Mislim da je to pitanje najveci problem, ali da nakon toga stvari postaju i jednostavnije i lakse.
Ali mozemo mi sad ovde da drobimo do prekosutra, jer jedino relevantno misljenje je ono u glavi administratora. On covek radi, pa je red da on i odluci.
Postavljeno 13 November 2017 - 09:30 PM
Prednost je ta sto bi bilo mnogo vise slucajeva gde bi default vrednosti bile tacne nego slucajeva o kojima ti pricas. Naravno, ovo je samo moje ubedjenje, koje je trenutno tacno koliko i svacije i svakakvo drugo, ali sam poprilicno siguran da sam u pravu. Ali mozda i nisam, je l... ali jesam
Tacno je da je "tip bicikla" prvi problem, i jedan od najvecih, jer retko ko od ljudi koji voze bicikl zna da kaze ista osim da li vozi MTB ili "trkacki bicikl". Zato bi, teoretski, bilo fino kada bi u startu postojao neki opis, ili slike, ili par kratkih pitanja, a sto bi omogucilo prodavcu da ipak, sa koliko toliko sigurnosti, unese tacan tip bicikla. Mislim da je to pitanje najveci problem, ali da nakon toga stvari postaju i jednostavnije i lakse.
Ali mozemo mi sad ovde da drobimo do prekosutra, jer jedino relevantno misljenje je ono u glavi administratora. On covek radi, pa je red da on i odluci.
Za opis sa objašnjenjem, kako je Ciklo predložio, se slažem. Samo nisam ubeđen da je obavezno ispunjavanje, kao i default vrednost dobro rešenje.
Jasno mi je to što kažeš da bi većina unosa bili tačni (ako se dobro potrefi default). Ali šta bi time dobio? Uneseš filter i dobiješ i tačne i netačne. Ovako, bez defaulta i obaveznih polja, sa filterom uglavnom dobijaš samo tačne - tj. one koji su se iscimali, bez obaveze da ispune sve, jer hoće i znaju šta da upišu. Zanemariv je procenat ostalih.
Ako biram između dobrog filtera i dosta bajseva pod "ostalo" - i default vrednosti gde ću dobiti praktično SVE bajseve i ako uključim filter, ja biram ono prvo.
Postavljeno 13 November 2017 - 10:39 PM
Evo još jednom da revidiram, primetio sam sledeće, kada je naveden neki link u postu a ispred njega stoji znak dve tačke ( onda se link najnormalnije otvara, međutim ako je neko ubacio link bez predhodnog znaka dve tačke, onda link povezuje neku potpuno levu temu sa foruma.Thx za info
Postavljeno 13 November 2017 - 11:46 PM
Sve je to super, i ja sam za. Onda se pojavi opet problem u pretrazi jer ce 80% prodavaca da preskoci sve te "smorne" delove pa svojim recima u opisu da napise do " u ekstra stanju" ili "ekstra" ili "slike sve govore"...
A u glavi ništa, samo žica drži uši da ne otpadnu.
Postavljeno 17 November 2017 - 07:39 PM
0 članova, 2 gosta, 0 anonimnih korisnika