Utisci, sugestije, kritike, ...
Postavljeno 21 January 2012 - 05:17 PM
Postavljeno 21 January 2012 - 08:27 PM
Postovi se u principu ne brisu. Birsu se delovi postaova koji nisu u skladu sa pravilnikom ali post ostaje (npr. brisu se psovke). Pri tome je moderator duzan da (crvenim slovima) ostavi obrazlozenje u modifikovanom postu koji je razlog njegove akcije.
Ovim se sprecava da oni kojima je post na ovaj nacin parkticno obrisan pomisle da neki mderator ima nesto licno protiv njih. A s druge strane ako neki moderator zaista ima neto licno protiv nekog od korisnika to ce vrlo brzo postati oceigledno korisnicima odnosno vlasniku foruma jer se vidi ko je moderisao cij post.
Na kraju mozda najvaznije od svega. Kada drugi korisnici vide moderisan post i obrazlozenje oni ustvari kroz to uce politiku foruma odnosno sta je prihvatjivo a sta nije.
Eto predlog..., mozda se svidi jos nekom.
(ni ja ne citam dugacke postove )
Postavljeno 21 January 2012 - 08:37 PM
Postavljeno 21 January 2012 - 08:47 PM
Ono sto Martok prica je sasvim na mestu. Tako i mi radimo ali.. Jedini problem je sto su kod nas offtopic postovi 110 % offtopic pa nema sta ostaviti, zato se uglavnom i brisu celi postovi.
Ne znam sta je bilo u konkretnoj temi, nisam je redovno pratio (malo vise sam se bacio na rat u malim oglasima ) pa ne mogu nikoga da branim/napadam ali iz dosadasnjeg iskustva mi lici na 110 % offtopic .
Postavljeno 21 January 2012 - 09:05 PM
Uzgred,malo mi je krivo sto nas(moderatore)dozivljavate kao Spansku inkviziciju,ja sam moju ulogu shvatio kao nesto sto moze doneti neko poboljsanje,tu i tamo pogresimo,ali mislim da smo vise od koristi.
A za dan bezbednosti,ako me se sete,sete!!
Postavljeno 21 January 2012 - 09:38 PM
Pa ne sve vas, niti tebe, uglavnom onog SPAM Detector Stalin Wannabe-aUzgred,malo mi je krivo sto nas(moderatore)dozivljavate kao Spansku inkviziciju,ja sam moju ulogu shvatio kao nesto sto moze doneti neko poboljsanje,tu i tamo pogresimo,ali mislim da smo vise od koristi.
Postavljeno 22 January 2012 - 12:43 AM
Postavljeno 22 January 2012 - 01:19 AM
Slazem se da na forumu treba da vlada opustenija,da ne kazem,familijarna atmosfera.Ali kad je nesto tezak OFF,onda treba brisati.Tema "Poznati u sedlu" je sama po sebi "neozbiljna",tu tesko napraviti off,pa je treba neozbiljno i shvatiti.
Uzgred,malo mi je krivo sto nas(moderatore)dozivljavate kao Spansku inkviziciju,ja sam moju ulogu shvatio kao nesto sto moze doneti neko poboljsanje,tu i tamo pogresimo,ali mislim da smo vise od koristi.
A za dan bezbednosti,ako me se sete,sete!!
Mislim da tebe niko iole razuman ne dozivljava tako
Kupujem jedan xtr paralelogram u ocuvanom stanju(bez lufta)!
Postavljeno 22 January 2012 - 08:14 AM
Pa valjda je vlasnik svega ovoga Ciklo i on odredjuje pravila koja se nekome svidjaju a nekome ne svidjaju . Kao i sve drugo u zivotu.pitanje za Zareta ,ako pokretac teme nije vlasnik iste ko je.Recimo u PIMP MY RIDE predstavim svoga konjica ko moze da dopunjava temu osim mene.Ako ce te brisati i to onda u PM da ide sve.
Ranije sam negde naleteo na pricu o "vlasnistvu" na forumu mozda ce neko upuceniji o tome vise da kaze mada mislim da to i nije bitno. Bitno je da li se neka tema drzi ili (koliko) ne drzi pravila.
Postavljeno 22 January 2012 - 10:41 AM
Postavljeno 22 January 2012 - 10:49 AM
Postavljeno 22 January 2012 - 11:01 AM
Forum već ima dosta staža i mnoge detaljne teme su već obrađene, i bleedovanje kočnica, i tipovi šara guma za umereno mek sneg itd. pa se takve više maltene i ne otvaraju, a nema ni potrebe.
Sada je forum postao mahom blejačko mesto za nekolicinu ljudi. Slabo svraćam na forum, a i kad svratim ne otvaram puno tema, jer znam kojih deset ljudi je pisalo tamo i vrtelo fore. Vidim i da se mnogi zanimljivi ljudi davno ne pojavljuju, a ja svraćam u principu kad mi je dosadno, kad sam na poslu pa da malo napravim mentalnu pauzu.
Ovako sad dokoni popovi krste jariće i kukaju nad trivijalnim detaljima, pokušavajući da ih pretvore u predznak propasti foruma a ne vide gde je zapravo problem.
Dajte neke osvežavajuće ideje, bre, kad već kukate da je posećenost loša!
P.S. Bilo je perioda kada stvarno malo ljudi dnevno dođe na forum, ali nisu dolazili jer su, naravno, radili neke druge stvari (jbg, nije ovo fejsbuk, iako ide ka tome), pa opet kad se svi vrate da postuju bude zanimljivo i konstruktivno.
Tomorrow, never.
Postavljeno 15 February 2012 - 08:55 PM
Neko je malo cugnuo, pa se rasr'o kako to obično u takvim situacijama biva, i time svoju čistotu i dobrotu ozbiljno stavio na probu pred članovima foruma. Neko je histerisao na moderatore zbog ugroženosti osnovnog ljudskog prava na ekskluzivnost u trolovanju. Nekom je smetala kockasta majica. Neko nije znao šta će sa sobom u sitne sate, dok žena i deca spavaju. Neko je pokušao da bude glas razuma.
Al je zato moderacija bila na nivou.Kao i uvek, "pravovremena, pravedna, profesionalna i razborita" .U rekordnom roku od samo par dana je nas citirani, stameni kriticar munjevito reagovao nakon sto se pomirljivo kao valjda pomenuti glas razuma samopovukao sa funkcije u temi, te kao pravi dzentlmen posmatrao njen razvoj sa strane =D>
Postavljeno 15 February 2012 - 09:11 PM
Btw, valjda je bolje sad sa nama novim moderatorima, i svim našim manama, nego dok nas nije bilo?
256km u 2011.
1592km u 2010.
1987km u 2009.
Postavljeno 15 February 2012 - 09:16 PM
Ali bih stvarno voleo da sve to stane i da počnemo da komuniciramo kao normalni ljudi. Ovde smo zato što volimo da vozimo bicikl, koliko god različiti bili, i koliko god različiti bili motivi za komuniciranje na forumu.
E, dodatak - jes da me srce boli zbog izbrisanih mojih postova, ali pod glasom razuma podrazumevao sam nekolicinu drugih kolega...
Postavljeno 15 February 2012 - 09:25 PM
Ovi pozitivno naelektrisani "zlikovci" tvrde da sam to 24/7Haha, e jesi trol nekad
E fala ti k'o bratu, al neka drugi put Cenim da nikako nisam dorasao zadatku, ako ni zbog cega, ono zbog lack of interest-a ka uticajnim funkcijama Mislim 'ebes ti "visokoplacen" posao koji ti playground pretvori u obavezu Opet ni vas niko bicem nije terao da postanete modovi, sami ste 'teli, pa sad to radite kako valja, ako je moguce nekako.Moderacija je visokoplaćen posao, a mislim da ima otvorenih mesta, pa ako imaš volje i želje... mogu da ti budem veza da upadneš
Pa sad, sto se oglasa tice, pretpostavljam da jeste, al na forumu ne primecujem bitnu razlikuBtw, valjda je bolje sad sa nama novim moderatorima, i svim našim manama, nego dok nas nije bilo?
Nije frka da neko laprda nesto, ono volim bre i ja, al neke granice trbaju da postoje, a teorije o superiornoj rasi su svakako debelo iza nje.Zato sam u par navrata "običnim" postom pokušao Gerija da vratim na pravi put jer smo, sticajem okolnosti, imali i privatnu komunikaciju i znam, tj. siguran sam da ne misli ono što laprda.
Ih, de ne bih Pre nekog vremena sam se ocepio od smejanja kada sam procitao da kao advanced troll imam i posebnu strategiju kako potencijalnu zrtvu posebno pripremim pa je zatrolujem iz zasede BTW ja mogu da se trudim koliko hocu, al kad dodje trajko sa svojim saobracajnim teorijama i vizijama o nacinu spasavanja sveta pomocu bicikala onda i bog padne na temeKao što sam siguran u ono u čemu si se prepoznao .
Svakako bi bilo lepo, al to ni u realnom zivotu nije moguce, a kamoli ovde. To svakako ne znaci da neke granice ne trebaju postojatiAli bih stvarno voleo da sve to stane i da počnemo da komuniciramo kao normalni ljudi.
Postavljeno 15 February 2012 - 09:50 PM
Kako je meni to promaklo? Ili si ti neki multiforumski trol?Pre nekog vremena sam se ocepio od smejanja kada sam procitao da kao advanced troll imam i posebnu strategiju kako potencijalnu zrtvu posebno pripremim pa je zatrolujem iz zasede
1 članova čita ovu temu
0 članova, 1 gosta, 0 anonimnih korisnika