Zdravo svima.Nov sam u svetu biciklizma i ako nesto lupim u ovom ili buducim postovima,ne zamerajte.Jos uvek ucim a to ucenje me je moram priznati do sad skupo kostalo,Naime restauriram par starih specijalki,par odnosno mnozina je postao upravo zbog mog neznanja.Naime letos sam da bih ocu pravio drustvo tokom voznje bicikla (lekar preporucio) kupio sebi starog drumasa.Rec je o Mondia drumasu s kraja 70-ih.To naravno sada znam,tada nisam.Vozikao sam se s njim letos i iako je bio istrosena raga,zaljubio se u njega.Da mi djavo ne da mira odlucio sam da ga restauriram i onda je krenuo zanimljiv deo,kupovina delova,mahom preko Ebay-a u NOS odnosno new old stock stanju.Da stvar bude "gora" kupio sam Suntour Alpha 4050 grupu koja apsolutno ne odgovaraju periodu a zatim i Shimano Deore Dear Head iz 84-e koji ne da nisu drumski vec imaju malo dodirnih tacaka s pomenutim.Eh kada je doslo s'oprostenjem iz dupeta u glavu narucio sam Suntour VX zadnji i V-compe prednji,poluge menjaca su isto VX.
Nakon ovog oskudnog uvodnog dela jer ne bih da budem navalentan na samom pocetku i zasipam vas gomilom informacija,a bice vremena i da njih podelim sa vama,u daljem izlaganjem poceo bih od nabli.Konkretno bicikal je dosao sa Sunshine nablama doslovno u uzasnom stanju i prednja je izgledala kao na prvoj slici a zatim nakon brusenja i masinskog poliranja kao na drugoj slici.Eh sad,iako su nable kompletirane,moje je pitanje,da li bi "no name" konusi koje sam nabavio u lokalnom bike shopu mogli da posluze ili da trazim neke bolje tipa Shimano..? Mada i tu imam problem jer ne mogu naci konuse za prednju Shimano Exage nablu sa dihtungom iako su ih naizgled u Total Bike-u imali...