Jump to content

Fotografije

Chain Reaction Cycles

• Molimo uloguj se da bi odgovorio
57 odgovora na ovu temu

#21 IgorN

IgorN
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5521 posts

Postavljeno 18 December 2013 - 09:28 AM

1000%

od promene zakona da se porez placa na sve

Da korigujem, od primene zakona. On je isti par godina unazad, ali je do skora lezao kao mrtvo slovo na papiru. :wink:

Inace, ne znam jeste li primetili, ali drugi najpoznatiji sajt Wiggle, vise ne salje robu za Srbiju. Od kad je su paketi poceli da se gube i leze po nasoj zemlji.

Zar nije pre bilo deo zakona da posiljke do 50 eur od strane pravnih lica ne podlezu carini i porezu i da posiljke do 70 eur od strane fizickih lica isto.

koliko se secam i pre i sada je da ispod 50 ne podleze "carinjenju". Neke CI to tumace kao da ne podleze postupku carinjenja i islobadja ih svih dazbina a neke, nazalost i moja, novosadska, Carinska Ispostava na posti to tumaci kako sam oslobodjen carine ali ne i poreza. Msm da u zakonu nije definisano oporezivanja i msm da to nije posao carine da oporezuju posiljku vec kontak da to treba da bude ili sve, znaci carina+porez, ili nista 0%.
  • 0

#22 pavaobg

pavaobg
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1706 posts

Postavljeno 18 December 2013 - 09:40 AM

U Beogradu isto lupaju porez za pošiljke ispod 50€ ako ih otvore. Jedino se provuče po neka pošiljka koja je sitna pa ih mrzi da je otvaraju.
  • 0

#23 draka

draka
  • Members
  • 1060 posts
  • LocationBeograd, Trosarina

Postavljeno 18 December 2013 - 10:02 AM

U Beogradu isto lupaju porez za pošiljke ispod 50€ ako ih otvore. Jedino se provuče po neka pošiljka koja je sitna pa ih mrzi da je otvaraju.

Meni je npr prosao paket sa XTR menjacem koji je poslao fizicko lice iz Shkotske. Naplatili su otvaranje 60din a paket nije ni otvoren... i dalje je imao royal air mail nalepnicu nepocepanu. :/

A i vecina paketa koji su stizali sa CRC-a nikada nisu otvarani jer oni zalepe fakturu na paket, ali ih to ne sprecava da svaku put naplate otvaranje :)

a za sad vaki paket nakon primene/promene zakona je oporezovan. dok pre ni jedan jedini.
  • 0

ಠ_ಠ

#24 pavaobg

pavaobg
  • Members
  • 1706 posts

Postavljeno 18 December 2013 - 10:14 AM

Meni nisu oporezovali nekoliko paketa iz Kine i Tajvana. Dva sa nekim krpama za kola, jedan sa antenom za kola, jedan sa I-link setom buržira i jedan sa kaišem za fotoaparat. Sve se dešavalo u zadnja dva meseca.
  • 0

#25 stolegrom

stolegrom
  • Members
  • 4578 posts

Postavljeno 18 December 2013 - 11:39 PM

Zar nije pre bilo deo zakona da posiljke do 50 eur od strane pravnih lica ne podlezu carini i porezu i da posiljke do 70 eur od strane fizickih lica isto.

Pa to jeste bilo u praksi, ali odredba za pdv je bila ista kao i sada. Jbg, cinili su nam lepu uslugu ne postovajuci je uopste. A sad postuju, u zavisnoti jesu li taj dan ustali na levu ili desnu nogu. :lol:
  • 0

#26 draka

draka
  • Members
  • 1060 posts
  • LocationBeograd, Trosarina

Postavljeno 18 December 2013 - 11:49 PM

Pa to jeste bilo u praksi, ali odredba za pdv je bila ista kao i sada. Jbg, cinili su nam lepu uslugu ne postovajuci je uopste. A sad postuju, u zavisnoti jesu li taj dan ustali na levu ili desnu nogu. :lol:

Meni onda izgleda otvaraju posilje samo carinici sa 2 leve noge.
  • 0

ಠ_ಠ

#27 jelchica

jelchica
  • Members
  • 1030 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 19 July 2017 - 05:00 PM

Da li sam potpuno ćorava kad ne vidim više Srbiju među zemljama koje podržava CRC?

• 1
Today is always here.
Tomorrow, never.

#28 grbic

grbic
  • Members
  • 6665 posts
  • LocationZanzibar

Postavljeno 19 July 2017 - 05:14 PM

NIsi, nisi... 

• 1

A u glavi ništa, samo žica drži uši da ne otpadnu.

#29 fudimenti

fudimenti
  • Members
  • PipPip
  • 54 posts

Postavljeno 19 July 2017 - 05:23 PM

Ni Crne Gore na spisku, šmrc

Sent from my x600 using Tapatalk
  • 0

#30 clapton

clapton
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 242 posts

Postavljeno 20 July 2017 - 12:20 AM

Nemoguće. Kako da provjerim to s obzirom da sam registrovan i stoji mi adresa tamo.
  • 0

#31 shoshonex

shoshonex
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 267 posts

Postavljeno 20 July 2017 - 12:55 AM

Cimas support. 
Tome sluze, da odgovaraju na zahteve klijenata, placeni su za to. :)

• 0

Ljudi lete na mesec,na sta bi licilo da mi ne znamo srediti kocnicu od neke ponike

#32 GoranZemun

GoranZemun
  • Members
  • PipPipPip
  • 76 posts

Postavljeno 27 July 2017 - 08:07 PM

Nisam video pa ponovo otvorio temu vezano za CRC evo odgovora supporta

"Thanks for the email

Unfortunately due to decreased demand for orders in Serbia, we can no longer ship orders here.

I’m very sorry for any inconvenience this may cause."

• 0

#33 mixitron

mixitron
  • Members
  • 5802 posts
  • Bajk:Moj, moj

Postavljeno 27 July 2017 - 08:54 PM

Ovo zvuči kao da imaju 3 zaposlena nadležna za slanje za Srbiju, pa su shvatili da ih džabe 'rane.

• 0

#34 sajlonac

sajlonac
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 678 posts
  • LocationNiš

Postavljeno 28 July 2017 - 05:49 AM

Kakvi idioti... U čemu li je razlika za gde šalju?
Šteta, nisu loši bili i kupovao sam par puta od njih. Ostali su jeftiniji ali džaba kad shipping ubije razliku u ceni.
  • 0

#35 Fiery

Fiery
  • Members
  • 2272 posts

Postavljeno 28 July 2017 - 06:08 AM

Verovatno ima i deo koji nisu hteli da napišu, da je bio smanjen broj normalnih porudžbina, ali da su ostali oni sa kradenim karticama. To prodavce može prilično da košta.

• 1

#36 BikeGremlin

BikeGremlin
  • Members
  • 8932 posts
  • LocationNovi Sad
  • Bajk:Scott Speedster

Postavljeno 28 July 2017 - 06:09 AM

Nije ni prvi, ni poslednji put da nas naša "snalažljivost" i "lukavost" košta...

• 1

bikegremlin-logo-250x80-1.png

#37 vidak

vidak
  • Members
  • 4678 posts
  • LocationNovi Beograd

Postavljeno 29 October 2017 - 12:15 PM

Izgleda da je razlog sto vise ne salju u Srbiju taj što je Wiggle 2016. kupio CRC i sada su jedna firma, a preko Wiggle nije bilo omoguceno slanje u Srbiju, pa su nastavili sa tom praksom i u novonastaloj firmi.
Rešili su da kupe i bike24.com za 100000000€ pa cemo izgleda da kupujemo delove online iz Amerike.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk
  • 0

#38 trista_cuda

trista_cuda
  • Members
  • PipPipPip
  • 135 posts
  • LocationBG

Postavljeno 29 October 2017 - 12:23 PM

Izgleda da je razlog sto vise ne salju u Srbiju taj što je Wiggle 2016. kupio CRC

Upravo je to razlog. Wiggle, Tredz i Planetx imaju one ludačke rasprodaje koje su sad i na CRC-u. Dok su ih kupili, krenula su ona "čišćenja" od 90% proletos kad je CRC preuzet. Inače zbog Bregzita svi beleže gubitke i pad prodaje. Nije isto naručivanje sa CRC-a iz Nemačke pre i sad al se bar može naručiti :)

• 0

#39 coolg66

coolg66
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 178 posts

Postavljeno 29 October 2017 - 01:44 PM

Nije chainreaction jedini a ni  povoljniji od  drugih EU online shopova, a ima i onih koji se trude da pridobiju Srbiju kao kupca... 

• 0

#40 vidak

vidak
  • Members
  • 4678 posts
  • LocationNovi Beograd

Postavljeno 29 October 2017 - 01:48 PM

Nije chainreaction jedini a ni povoljniji od drugih EU online shopova, a ima i onih koji se trude da pridobiju Srbiju kao kupca...

Nije ali je bila najjeftinija postarina za Srbiju od svih online shopova, a imao je i dobre popuste i tada se bas dosta isplati.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk
  • 0

0 članova čita ovu temu

0 članova, 0 gosta, 0 anonimnih korisnika